23948sdkhjf

VARO udvikler fuldautomatisk defolieringsmaskine af paller

| Medlemsnyhed | Indrykket af VARO

Da en førende international kemikoncern henvendte sig til VARO, havde de et klart ønske: en maskine der kunne afvikle folie af paller med tomme plastikdunke og ståltønder.

Mange mandetimer, væltede og forurenede dunke var en stor udfordring for virksomheden. En automatiseret løsning måtte virksomheden lede længe efter – den fandtes simpelthen ikke. Indtil VARO skabte den.

Baseret på kemikoncernens behov har VARO udviklet og skabt en nyskabende defolieringsmaskine til dunke og tønder, som fuldautomatisk afvikler og fjerner folien som er omviklet pallen. VARO oplever stor interesse for maskinen på markedet, da udpakningen af paller kan være ressourcekrævende for virksomheden og belastende for medarbejderne – i nogle situationer endda udgøre en sikkerhedsrisiko.

Unik proces til automatisk aftagning af folie

Defolieringsmaskinen opfylder mange forskellige behov ved defoliering af paller. Pallen med dunke eller tønder kører automatisk ind i maskinen, som er udstyret med mekaniske sider, der retter op på pallen og sikrer, at produktet ikke vælter under defolieringen. Selve defolieringsprocessen sker ved at en specialudviklet knivanordning skærer folien uden at beskadige produktet. Derefter kører pallen med produktet ud af defolieringsmaskinen. Folien bliver herefter suget ud af maskinen og kan f.eks. ledes til en ballepresser eller container. Pallen er herefter klar til automatisk depalletering.

Defolieringsmaskinen kan defoliere 15 standardpaller i timen.  Defolieringsmaskinen er receptstyret og kan derfor håndtere flere forskellige størrelser produkter. Udover at fjerne folie af pallen kan maskinen også fjerne strips og pallerammer.

Patentering af banebrydende teknologi

På baggrund af den store interesse for defolieringsteknologien og på baggrund af grundig research på markedet, som ikke viser lignende defolieringsmaskine på markedet, har VARO anmeldt teknologien til patent.

”Med defolieringscellen ser vi store muligheder for automatisering af udpakningsarbejdet af paller i mange virksomheder. Ikke bare for dunke og tønder, men også for mange andre emballager og produkter, som hidtil har krævet manuelt arbejde med knive og klatren rundt på høje paller. Det har været en krævende udviklingsopgave, men vi er meget tilfredse med det robuste resultat, og det er baggrunden for vores patentering af en række unikke processer” fortæller Niels Jensen, direktør i VARO Group. 

Den færdige defolieringsmaskine har kørt hos kunden i mere end et år – til stor tilfredshed for kunden. Ved konkret interesse, arrangerer VARO gerne et reference besøg hos kunden.

For yderligere information:
Kontakt direktør Niels Jensen på tlf. 86 99 44 00.

Se også


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VARO

Sletten 8
8543 Hornslet
Danmark
VARO

Send til en kollega

0.093