23948sdkhjf

CALDAN har halveret layout-tiden med Inventor Factory

| Medlemsnyhed | Indrykket af NTI A/S

En af årsagerne til den succes CALDAN Conveyor A/S oplever er, at de har fået styr på alle data i hele processen. Det sker blandt andet med Inventor Factory og en 100% integration med firmaets ERP-system.

Transportsystemer fra få meter og op til over 3 kilometer
CALDAN Conveyor A/S er en af verdens førende leverandører af transportanlæg til overfladebehandlings-industrien. Deres transportanlæg kan være manuelle eller automatiske – og de overfladebehandler alt fra covers til mobiltelefoner til emner på flere tons. Hovedmarkedet er underleverandører til bilindustrien, hvor emnerne er kofangere, sidespejle og meget andet, der skal lakeres. Kun fantasien sætter grænsen for de anlæg, der leveres, og der er tale om løsninger på op til 3,4 km i længden. 

Når man vokser ud af 2D
CALDAN har stor glæde af Inventor Factory, når de skal bygge store komplekse anlæg. Banerne er opbygget af primært standarder, som stykkes sammen med specialkomponenter. Det hele styres ved at ændre på en mængde parametre - her anvendes Inventor iLogic. 

Anders Thorvald, chef for designafdelingen hos CALDAN beskriver udviklingen således: 

“Tidligere anvendte vi først 2D. Vi skiftede til ”almindelig” Inventor, men modellerne blev så store, at vi næsten ikke kunne arbejde med dem. Filstørrelserne blev ganske enkelt for tunge. Vi gik over til Factory - og skiftede til NTI A/S. Det sammen med, at Factory blev forbedret markant, betyder at vi nu har en løsning, som virker rigtigt godt”. 

Ud over vores parametriske conveyor-planer er der også lavet mange iLogic assets, hvor man i den samme model har bygget op til 24 varianter, hvor man højreklikker og vælger varianter, som peger på et unikt varenummer. Herefter indlæses det i ERP-systemet, som giver de rigtige tegninger i produktionen. Det gør det virkelig enkelt at skifte mellem varianter i form af overfladebehandling eller fysisk udseende. Derudover er det nemt for designeren at lave anlægget uden at skulle spilde en masse tid på at søge lovlige varianter, og da der vælges standardkomponenter, udelukkes der også en mængde potentielle fejl. 

Layout-tiden halveret
Forespurgt om, hvilke besparelser løsningen har givet, svarer Anders Thorvald: 

”Selv om det er svært, at beregne besparelserne fra før til nu, da alle leverancer er unikke, siger min mavefornemmelse mig, at vi i forbindelse med vores layout-arbejde har halveret tidsforbruget. 

Det er meget lettere, at lave en ændring og implementere den, og vi får reduceret antallet af fejl, fordi vi kun kan foretage lovlige valg i Factory – herved skal vi ikke bruge en mængde tid på, at lede efter komponenter. 

En anden fordel er måden tingene samles på med connector points. Tidligere arbejdede nogle med flade-flade constrains, andre med linje-linje constrains, for at få tingene til at hænge sammen. Det gjorde det svært at editere i noget, som en anden havde lavet. I dag er det ens hver gang – for alle – fordi Factory arbejder med connector points. 

Vi kan sende 3D-filer, der kun rummer det, som kunden har brug for. Det giver en lettere fil, som kan sættes ind i kundens 3D-samling, når fabrikslayoutet skal opbygges”. 

100% integration med ERP 
Factory-styklisten eksporteres til Excel og læses direkte ind i ERP-systemet. Her konverteres data til fuldt definérbare modeller, således at de rigtige tegninger kommer ud i værkstedet, selv om alt er konstrueret med parametriske og simplificerede modeller. Det betyder også, at vægten på alt kan beregnes 100% korrekt, når anlægget skal sendes til kunden – og når kunden skal dimensionere f.eks. de stålkonstruktioner, som skal bære anlægget. 

Ved specialløsninger undgår man ikke at lave en hel defineret model og noget ny konstruktion; men når man har lavet og simplificeret det, og får det til at spille sammen i Factory, får man en datamæssig let hovedsamling, som er let at rotere, zoome på og sende til kunden, uden at der mistes interne data i forhold til ERP-systemet, indkøbere og underleverandører. 

CALDAN har udpeget én central person, som styrer udviklingen og publicering af assets og iLogic-regler, således at der ikke går anarki i det, som Anders Thorvald udtrykker det – og han slutter af med disse ord: 

”Det kan stærkt anbefales at anvende Factory, når man arbejder med store modeller, som skal udveksles med kunder. Det er en fornøjelse at se den arbejdsglæde, medarbejderne har ved at arbejde med et system, som er blevet så let i forhold til tidligere”. 

Om CALDAN
 CALDAN Conveyor A/S er en af verdens førende leverandører af transportanlæg til overfladebehandlingsindustrien. Virksomheden ligger i Galten ved Aarhus, og er en veletableret, moderne teknologivirksomhed med 50 års brancheerfaring. CALDAN projekterer, producerer og monterer interne transportanlæg til automatiserede lakeringsopgaver i både ind- og udland. 

CALDAN er i stor vækst, og har to gange fået tildelt Børsens pris som Gazellevirksomhed. Derudover er koncernen finansielt velfunderet, og har en lang årrække opnået AAA rating.  

Virksomheden har datterselskaber i Tyskland, England og Frankrig, og beskæftiger 140 engagerede medarbejdere. 

CALDAN har været en aktiv spiller i overfladebehandlings- og materialehåndteringsindustrien i over 50 år og har installeret mere en 4.500 conveyor-systemer verden over.  

Flere oplysninger?
Kontakt: Steen Wacher, NTI på telefon: 76 42 41 15 eller sw@nti.dk.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NTI A/S

Lejrvej 15
3500 Værløse
Danmark
NTI A/S

Send til en kollega

0.092