23948sdkhjf

Stål- og teknikgrossist tager sin egen medicin

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lemvigh-Müller A/S

Lemvigh-Müller sælger båndsavklinger fra Bahco og bruger dem selv i sit bearbejdningscenter i Randers. Det giver høj produktivitet og nyttige erfaringer til stål- og teknikgrossistens værktøjskunder.

Effektiviteten har taget et stort spring fremad i Lemvigh-Müllers bearbejdningscenter i Randers. Her afløste en ny båndsav tidligere på året en udtjent, 23 år gammel forgænger. Klingerne til den nye og kraftigere maskine – bearbejdningscenterets største og en af blot to eksemplarer herhjemme ­– hentede stål- og teknikgrossisten på egne lagerhylder. De kommer fra Bahco, som Lemvigh-Müller har indgået et nyt og tættere samarbejde om industriværktøj med, og forskellen er meget mærkbar. Det konstaterer Jesper Rubach, driftsleder i bearbejdningscenteret i Randers.

Forbedret holdbarhed
”Vi kan lave snit i høj kvalitet i selv meget kraftige profiler, og vi har fået en betydeligt forbedret holdbarhed på klingerne,” siger han.

Holdbarheden er afgørende, fordi udskiftningen af den næsten 10 meter lange båndsavklinge tager tid og afbryder produktionen. Jesper Rubach vurderer, at holdbarhedsforøgelsen er omkring 25 pct. Det betyder, at saven nu ofte kan arbejde en hel uge uden at få skiftet klinge.

Bearbejdning fylder mere
Lemvigh-Müllers opgradering af bearbejdningscenteret i Randers er et svar på øget efterspørgsel af stål- og teknikgrossistens services ud over selve produkterne. Logistik- og produktionsdirektør Michael Lichtenberg Crone ser en fremtid, hvor den type opgaver kommer til at fylde mere.

”Udviklingen er, at vores kunder gerne vil overlade tunge og pladskrævende opgaver som afkortning til os og derved frigøre deres egne ressourcer til andre opgaver. De opgaver kan vi løse effektivitet i kraft af stor erfaring og rationelle produktionsfaciliteter. Jeg tror, at vi kommer til at udvikle den type aktiviteter yderligere i fremtiden,” siger han.

Grundig gennemgang af muligheder
Valget af en Bahco-klinge er resultatet af en meget grundig gennemgang af mulighederne. Det forklarer Søren Ladefoged Pedersen, produktchef hos Lemvigh-Müller.

”Vores egne bearbejdningscentre er lige så krævende som enhver anden produktionsvirksomhed. Deres maskiner, værktøj og hjælpemidler skal bidrage til at løse opgaverne så godt og effektivt som muligt,” siger han.

Egne erfaringer i spil
Søren Ladefoged Pedersen glæder sig over, at erfaringerne fra Randers kan sættes i spil, når Lemvigh-Müller skal hjælpe kunder med at vælge den bedst egnede klinge til deres opgaver.

”Viden er afgørende, når man skal sælge industriværktøj til virksomheder med stadig mere avancerede produktionsanlæg. Derfor er det en stor fordel, at vi kan bygge vores egen praktiske erfaring oven på teorien,” siger han.

Udvikler ydeevne og holdbarhed
I forbindelse med valget af båndsavklinger til egen produktion har Lemvigh-Müller og Bahco taget samarbejdet til et nyt niveau. Det betyder blandt andet, at stål- og teknikgrossisten afprøver nye Bahco-teknologier inden for tandudlægning og coating for yderligere at udvikle båndsavklingernes ydeevne og holdbarhed.

Erik Nykjær, Industrial Application Specialist hos Bahco, arbejder tæt sammen med Lemvigh-Müllers salgskonsulenter ude i virksomhederne. Her oplever han en voksende erkendelse af vigtigheden af effektiv savning.

”Mange virksomheder har brug for at have al deres produktionskapacitet kørende hele tiden, og ofte skal en enkelt sav levere råemner til mange efterfølgende bearbejdningsmaskiner. Det betyder, at det kan medføre kostbare produktionsforsinkelse eller i værste fald egentlige stop, hvis saven ikke kører effektivt,” siger han.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen
2730 Herlev
Danmark
Lemvigh-Müller A/S

Send til en kollega

0.114