23948sdkhjf

Blaaholm stanse- og prægemaskine er Vestfrosts hovedpulsåre

| Medlemsnyhed | Indrykket af Blaaholm A/S

Talrige produktionsstop og reparationer. Høj nedetid. Høj manuel håndtering. Bøvl med opstart efter maskinstop var blandt de mange udfordringer på en udtjent stanse- og prægemaskine i Vestfrosts produktion.

Maskinen havde 30 år på bagen og ny maskine skulle indføres fortæller Jens Gadgaard, PTA Engineer på Vestfrost.

Jagten blev indledt på en leverandør, der var til at stole på og med stor forståelse for Vestfrosts produktion. Faktisk præcis hovedpulsåren i produktionen, da maskinen føder 3 produktionslinjer! Og en leverandør som kunne tilbyde øjeblikkelig support.

”Vi gik i dialog med Blaaholm og fandt ret hurtigt ud af at her var en leverandør, der kunne løse opgaven. Jeg kendte også til Blaaholm fra tidligere projekter, og jeg følte mig meget tryg” fortæller Jens.

Høj oppetid og udfasning af manuel håndtering med ny Blaaholm maskine.
En Blaaholm stanse- og prægemaskine er netop installeret og testkørt hos Vestfrost. Maskinen bearbejder en front og en bagplade til fryseskabe. ”Maskinen performer rigtig godt, faktisk bedre end forventet” fortæller Jens, nemlig;

• Oppetid på 99%
• Nøjagtighed på +/- 0,5 mm
• Støjniveau under 75 dB
• 360 emner på 8 timer, hvor kravspecifikationen var 300 emner.

Maskinen kan samtidigt håndtere 2 pladebredder. Dette betyder at Vestfrosts model 546 er flyttet fra manuel til automatisk produktion. Produktionstiden er optimeret til 80 sekunder mod tidligere 20 minutter for samme proces. Og en væsentlig bedre ergonomi for medarbejderne i tillæg.

”Fleksibiliteten er langt bedre på den nye maskine. Vi kan nu ændre positioner på stansningerne, og vi har langt mere præcise stansninger end tidligere. Sikkerheden på maskinen er også blevet markant forbedret” uddyber Jens Gadgaard.

Tilbagebetalingstid på under 3 år.
Vestfrost opnår en række besparelser med maskinen. De mange timer til reparationer skæres væk. Timerne til manuel proces skæres væk. Operatørernes tidsforbrug under nedetid med tilkald og bøvl ved genstart skæres væk. Så en winwin situation også set med økonomiske briller.

Business casen ser særdeles attraktiv ud, og med en forventet tilbagebetalingstid på under 3 år, må projektet betegnes som en succes.

Sublim projektledelse og samarbejde.
Jens Gadgaard har været meget tilfreds med samarbejdet med Blaaholms projektteam.

”Blaaholms projektteam har ydet sublim projektledelse og vores samarbejde har været fantastisk. De har ekstrem god forståelse for vores produktion. De er lydhør overfor vores knowhow og bringer innovativ tilgang ind i projektet. Projektet har kørt fuldstændig efter planen og tidsplanen er overholdt til fulde, så jeg er særdeles godt tilfreds. Vores operatører er også glade. Den daglige drift er blevet meget nemmere.” uddyber Jens Gadgaard.

Projektet har været ledet af Blaaholms projektleder og maskinmester Steffan Lundgren Thomsen. Steffan vedgår et rigtig godt samarbejde med Vestfrost, og uddyber; ”Jens Gadgaard har virkelig formået at bringe kompetente medarbejdere med stor knowhow ind i projektet som fx
produktionschef, kvalitetschef samt smedemester med en høj anciennitet. Det har skabt stor værdi i flere af projektets faser at vi sad mange personer rundt om bordet og diskuterede mulige løsninger. Jeg har samtidigt også haft rigtig god support af vores indkøbere, konstruktører og montører, så tidsplanen er blevet overholdt - også selvom vi var midt i sommerferien.”

”At Vestfrost har valgt os som leverandør og at hovedpulsåren i deres produktion nu er en Blaaholm maskine er vi særdeles stolte over. Vi håber at kunne udbygge samarbejdet med Vestfrost om flere optimeringer af deres produktion” fortæller Torben Blaaholm, CEO.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Blaaholm A/S

Limfjordsvej 13
6715 Esbjerg N
Danmark
Blaaholm A/S

Billeder & videoer

Blaaholm stanse- og prægemaskine er hovedpulsåren i VestfrosBlaaholm stanse- og prægemaskine er hovedpulsåren i Vestfros

Send til en kollega

0.109