23948sdkhjf

Investering i nytænkning

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVN Gruppen

Nytænkning skal bidrage til vækst, sådan siger direktør, Michael Almeborg, fra firmaet Ole Almeborg i Hasle på Bornholm.

Firmaet Ole Almeborg har stor erfaring inden for produktion af transportmateriel herunder stablere, pallevogne, højtløftende pallevogne og transportvogne i materialerne stål, rustfrit stål og sort stål.

Bornholms første rørlaserskæremaskine

- Nytænkning er blot én af årsagerne til, at direktør Michael Almeborg valgte at investere i Bornholms første TRUMPF rørlaserskæremaskine TruLaser Tube 5000.

- Vi har hidtil fået lavet en del af vores processer ude hos underleverandører. Med en investering i TRUMPFs rørlaserskæremaskine, kan vi nu varetage mange af processerne in-house. Derfor kan vi nu tilbyde vores kunder hurtigere gennemløbstider - fra ordren er afgivet til det færdige resultat er afleveret.

TRUMPFs rørlaserskæremaskine har den store fordel, at maskinen kan håndtere både rør og profiler op til 150 x 150 mm, hvilket giver os en stor fleksibilitet og gør os i stand til at varetage flere og mere komplekse opgaver for vores kunder.

Teknologi og udvikling åbner muligheder

En af grundende til at TRUMPFs rørlaserskæremaskine TruLaser Tube 5000 kan optimere produktionen skyldes den teknologi, som TRUMPFs ingeniører i Tyskland har udviklet og designet. Hver enkelt proces optimeres – lige fra adgang af stang til bearbejdning og til udtaget af færdige røremner efter fiberlaserskæringen, fastslår teknisk salgskonsulent, Jan Nielsen, fra AVN Pladeteknik.

- Funktionen RapidCut ”booster” yderligere produktiviteten med 15%, så du får en opgradering af rørfremføringen til fiberskærehovedet. I det hele taget er RapidCut-teknologien en stor hjælp til operatørerne, da den intuitivt vejleder operatørerne til de rette parametre, for den fiberlaserskæring, der skal udføres, og dermed opnås den mest optimale skæring og udnyttelse af maskinen, understreger Jan Nielsen.

Direktør, Michael Almeborg, er enig.

- TRUMPFs rørlaserskæremaskine TruLaser Tube 5000 muliggør effektiv fremstilling af selv mindre konturer i tyndvæggede rør. Og vi har købt maskinen med optionen gevind-unit, som er en unik feature, hvilket gør at vi kan lave gevind i rørene, derfor er der simpelthen nogle arbejdsopgaver og processer, som vi har kunnet eliminere i vores produktion.

Vi er nu i stand til i højere grad at imødekomme specifikke kundeønsker, hvad angår kapacitet, formkrav, leveringstid og leveringssikkerhed, udtaler direktør Michael Almeborg.

- Det er vigtigt, at vi som virksomhed investerer i ny teknologi og de muligheder, som åbner sig ved brug af sådan en rørlaserskæremaskine. Det kommer vores kunder til gavn, og i et højt intensivt konkurrencepræget marked, bliver man nødt til at tage springet, selvom investeringen er høj og man ikke kan spå om fremtiden.

Vi kører nu med en belægningsprocent på 35% på maskinen, hvilket selvfølgelig kunne være bedre, men jeg er fuldt overbevist om, at belægningsprocenten nok skal komme højere op. Processerne er blevet trimmet og rørlaserskæremaskinen har betydet, at vi har fået frigivet en masse kapacitet til nytænkning og produktudvikling. Det er den tilgang og nytænkning, som skal føre os langt hos vores eksisterende kunder og tiltrække nye kunder på sigt.

Jeg er da også overbevist om, at kunderne nok skal honorere vores investering i rørlaserskæremaskinen fremadrettet.

Vi kan ikke bare læne os tilbage og fortsætte, som vi altid har gjort, og håbe på det bedste, afslutter direktør Michael Almeborg.

Firmaet Ole Almeborg var også ”first movers” tilbage i år 2000, da firmaet investerede i Bornholms første TRUMPF pladelaser.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVN Gruppen

Dalager 1-5
2605 Brøndby
Danmark
AVN Gruppen

Send til en kollega

0.094