23948sdkhjf

Hvad er et HX diagram?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

HX diagrammet er også kendt som et Mollier diagram. HX diagrammet er illustreret i et horisontalt layout. Men hvordan bruges det i praksis?

Definition af et HX diagram

HX diagrammet blev udviklet i 1923 af Richard Mollier. Diagrammet gør det muligt at beregne og grafisk illustrere forandringer i luftfugtighed, som forårsages af opvarmning, befugtning, affugtning og køling. Forandringerne kan kortlægges grafisk, direkte ud fra diagrammet.

Hvad kan man se i et HX diagram?

Et HX diagram opstilles som et koordinatsystem med skrå linjer. Denne model blev valgt, da den forøger nøjagtigheden for bedømmelse af størrelsen på området med umættet fugtig luft. For at opstille Molliers foreslåede diagram, roteres x-aksen med uret indtil isoterm t = 0°C ligger horisontalt i området med umættet fugtig luft. Linjerne for konstant-specifik entalpi h løber fra øverst til venstre mod nederst til højre. Linjerne for det konstante vandindhold x løber vertikalt.

Gå mere i dybden med HX diagrammet på vores hjemmeside, hvor du også kan downloade de nyeste printvenlige versioner af både HX diagrammet og IX diagrammet helt gratis.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.093