23948sdkhjf

Ny type papirbægre skal erstatte plastik til mælkeprodukter

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

For at mindske plastikforurening er Teknologisk Institut sammen med en række projektpartnere i gang med at udvikle nye papirbaserede bægre og kopper, som kan erstatte plastikemballage.

Det forventes, at projektet vil kunne erstatte 10.000 tons plastikemballage med 8.000 tons genbrugelig og bionedbrydelig papiremballage. Det vil give en CO2-besparelse på mere end 20.000 tons om året.

”Med denne løsning får vi en emballage, der er skabt af et fornybart materiale og som kan genanvendes som papir/pap eller komposteres, da den nødvendige indvendige coating ikke består af svært nedbrydeligt plast, som mange andre coatede papemballager gør”, siger Søren Rahbek Østergaard, seniorspecialist på Teknologisk Institut.

I projektet DairyFibreCup er målet at udvikle en ny emballage af papir til syrnede mælkeprodukter såsom yoghurt, skyr og creme fraiche. Teknologisk Institut står for design og pilotproduktion af emballagen, samt analyse af mulighederne for større industriel opskalering. Projektets andre deltagere er Arla Foods Amba, Dagrofa ApS og FCMtesting. Projektet er et såkaldt GUDP-projekt, støttet af GUDP, Miljø- og Fødevareministeriet.

Baggrund:

I 2017 åbnede Teknologisk Institut en pilot-papirfabrik, som kan fremstille emballager i alle former for fibre, med en overflade, der minder om trykstøbt plast eller metal. Teknologisk Institut råder også over udstyr til coating af emballage, som kan ændre egenskaberne på de forskellige emballagematerialer, så de kan tåle kontakt med produkterne og f.eks. blive mere tætte overfor væske.

Læs mere om projektet hos miljøstyrelsen

GTS-infrastruktur – se faciliteterne her

Ud over de testfaciliter som Teknologisk Institut råder over, har dansk erhvervsliv adgang til mere end 130 test- og demonstrationsfaciliteter hos GTS-institutterne.

Du kan tjekke de mange forskellige testfaciliteter ud på teknologiskinfrastruktur.dk

 

Foto: Teknologisk Institut

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.078