23948sdkhjf

Danskudviklet stanglader med internationalt potentiale

| Medlemsnyhed | Indrykket af Universal Bar Feeder ApS

Mange års udviklingsarbejde og en millioninvestering skal sikre dansk iværksættervirksomhed en plads på det internationale marked for stangladere.

Af Karina Davids - kdmarketingsupport.dk 

Den sønderjyske virksomhed Universal BarFeeder har udviklet og konstrueret en speciel stanglader til drejebænke, der kan omstilles fra én diameter til en anden på blot få sekunder. Systemet bag maskinen er så unikt, at virksomheden har fået patent på løsningen. Det patenterede system giver virksomheden gode forudsætninger for at skabe et nyt dansk eksporteventyr.
 
Per Holm Knudsen, som er administrerende direktør og medejer af Universal BarFeeder, fastslår, at det er vanskeligt at estimere, hvor stort markedspotentialet for stangladeren er. ”I Danmark sælges der årligt omkring 60-70 traditionelle stangladere, og hvor stor en markedsandel, vi kan opnå i Danmark og udlandet, må fremtiden vise – men vores løsning er en klar forbedring i forhold til de øvrige typer, så vi ser store muligheder”, fortæller han. 

Erfarne kræfter ved roret
Per Holm Knudsen er ikke en typisk iværksætter. Han er en moden herre på 60 år, og han har ikke tidligere været iværksætter. Til gengæld har han solid erfaring i at drive udviklingsprojekter fra en af Danmarks største virksomheder, nemlig A.P. Møller – Mærsk. Igennem 16 år byggede han projekter helt fra bunden til store virksomheder. Den viden og ballast kommer ham til gode nu, hvor han står med et færdigudviklet produkt, der skal ud på verdensmarkedet. Han ved også, at det tager tid at bygge en forretning op fra ingenting, og han har tålmodigheden til at gøre tingene rigtigt helt fra starten.

 Ideen kom udefra
Det var faktisk ikke Per Holm Knudsen, der fik den gode idé til den nye stanglader, men derimod en lokal maskinfabrik; Ejnar Hansen Maskinfabrik A/S. Maskinfabrikkens to ejere, Ejnar Hansen og Jesper Petersen, var ikke imponerede over de løsninger, der fandtes på markedet, og tænkte derfor, at det måtte kunne gøres bedre og billigere. De nåede efter længere tids udvikling frem til en prototype, der ikke blot fungerede, men også løste deres behov for hurtigere og nemmere omstilling mellem forskellige stangdiametre. Ejnar Hansen Maskinfabrik A/S havde dog ikke selv nogen interesse i at kommercialisere løsningen, så derfor overtog Universal BarFeeder projektet. Her har man brugt et par år på at finjustere funktionaliteterne og udarbejde et flot og gennemtænkt industrielt design. For at nå helt i mål med projektet har Universal BarFeeder undervejs fået støtte fra Vækstfondens InnoBooster-ordning og fra det offentlige investeringsselskab Borean Innovation.

Lyse fremtidsudsigter
Universal BarFeeder havde planlagt en stor produktlancering på dette års ”Spånligaen”, der skulle have været afholdt i april, men på grund af corona-pandemien er blevet rykket til november. Der skal dog mere til at ryste en erfaren herre som Per Holm Knudsen, så en plan B blev hurtigt iværksat. 

Udover at Ejnar Hansen Maskinfabrik allerede har fire af de nye stanglader kørende, er Universal BarFeeder klar til at levere en tilsvarende løsning til Lem Beslagfabrik A/S, hvor den skal erstatte en gammel stangautomat. Hos både Universal BarFeeder og Lem Beslagfabrik glæder man sig til at følge og måle effekten af udskiftningen. Samtidig er Universal BarFeeder ved at finde forhandlere i flere europæiske lande. ”Vi ser i meget lyst på fremtiden, også selvom tingene går en smule langsommere pga. coronaen”, fortæller Per Holm Knudsen.

Om Universal BarFeeder
Den innovative stanglader fra Universal BarFeeder kan håndtere stænger med diametre fra 6 til 65 millimeter og længder helt op til 3,2 meter; deraf betegnelsen "universal".

Universal BarFeeder er konstrueret en række hjul, fordelt på 3 aksler, der griber fat om stangen, og den anvender udelukkende trykluft. Det betyder en langt hurtigere omstillingstid, at man slipper for vedligeholdelseskrævende hydraulik og at stænger og stanglader ikke tilsmudses af hydraulikolie. Den nye løsning betyder også, at Universal BarFeeder er mere kompakt og fylder væsentligt mindre end de gængse stangladere. Lavere investering, hurtigere stangskifte, op- og omstilling på få sekunder, mulighed for højere spindelhastighed og den mindre vedligeholdelse er fordele, der hurtigt kan gøre en udskiftning til en god forretning for kunderne.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Universal Bar Feeder ApS

Mommarkvej 5, Vollerup
6400 Sønderborg
Danmark
Universal Bar Feeder ApS

Billeder & videoer

Ny stanglader fra Universal BarFeeder klar til levering Ny stanglader øger effektiviteten

Send til en kollega

0.141