23948sdkhjf

Trykluftpumper er fortid hos Troldtekt

| Medlemsnyhed | Indrykket af G.A. Hansen A/S

Vandlakker baner vej for at udskifte trykluft

Hos Troldtekt løser elpumper også en grøn dagsorden med mindre energiforbrug og fjerner 85 procent af støjen fra de gamle trykluftspumper.

Elpumper erstatter trykluft til at fremføre maling hos flere og flere. Det skyldes ikke mindst skiftet til nye vandbaserede lakker.

Vi ser en generel bevægelse væk fra trykluft over mod elpumper til at fremføre maling, siger salgsdirektør Finn Christensen, GA Hansen, som har leveret Graco-pumper til blandt andet Troldtekt. 

Troldtekt producerer de kendte træ-betonplader til byggeriet. De over-fladebehandles primært med hvid vådlak i virksomhedens malekabine.

Produktionen kører i tre skift 24/7, så maleanlægget skal både have stor, kontinuerlig kapacitet og være pålideligt.

Finn Christensen fortsætter:

Især med de nye vandbaserede lakker byder elpumper på en række fordele. De yder en mere jævn mængde, som forbedrer muligheden for at levere den optimale lagtykkelse og opdækning uden at måtte over-dosere for at få opfyldt minimums-krav. Jo tykkere maling, desto mere problematisk er pumpeslaget fra de pneumatiske pumper.

Samlet er der en stor energi-besparelse og færre omkostninger til anlæg og vedligehold.
Troldtekt har 130 medarbejdere og producerer årligt 4,2 millioner kvadratmeter, nok til at dække 900 fodboldbaner. Og efterspørgslen er stigende både til private huse og erhverv.

Trykluft er dyr og et miljøproblem

Trykluft som drivmiddel er dyr, fastslår Troldtekts produktions-tekniske chef Ole Busk Sørensen, og fortsætter:
Der et kæmpe energitab, det er dyrt at vedligeholde, og støjen på 90db var et arbejdsmiljøproblem. Derfor talte vi med GA Hansen om mulighederne for at skifte til elpumper.

Business casen var fornuftig, og vi var klar til at skifte de gamle trykluftpumper til vådmaling ud med elpumper.
Ved overgangen til elpumper blev de tre nye Graco e-Xtreme pumper – to til drift og en til back up, sat op ved siden af de gamle pneumatiske pumper, der skulle erstattes, koblet op hurtigt og var i drift med det samme. On the fly.

Interessant nok, får vi også et bedre maleresultat med mere ensartet flow, fordi vi ikke længere har de pulserende pumpeslag. Vi kan derfor samtidig spare vores materialetryks-regulering.

Derfor er vores ROI meget fornuftig, siger Ole Busk Sørensen, PTA-chef hos Troldtekt.

Medlemsnyhed

Indrykket af
G.A. Hansen A/S

Symfonivej 22
2730 Herlev
Danmark
G.A. Hansen A/S

Send til en kollega

0.093