23948sdkhjf

3D-printer sætter skub i udviklingen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Protech Danmark

Vikan bruger en Stratasys F370 til både at printe fixturer til deres produktion og til funktionelle prototyper når der udvikles nye produkter. Ved spidsbelastninger startes deres gamle Stratasys uPrint også op.

Vikan blev grundlagt i Skive tilbage i 1898 af A.P. Pedersen, som havde en instinktiv forståelse for vigtigheden af god hygiejne. I løbet af de efterfølgende årtier voksede Vikan til en international virksomhed og er i dag verdens førende leverandør af hygiejniske rengøringsrekvisitter primært til fødevareindustrien og andre hygiejnefølsomme miljøer. Hovedsædet ligger stadig i Skive, hvor omkring 140 medarbejdere har deres daglige gang. Med stort fokus på produktudvikling investerede Vikan i 2012 i deres første 3D-printer fra Protech; en Stratasys uPrint SE Plus. Senere, i 2019 valgte virksomheden at anskaffe sig endnu en 3D-printer; nemlig en Stratasys F370.

Mange fordele ved additiv fremstilling
Vikan fik hurtigt øje på fordelene ved additiv fremstilling. Til at starte med benyttede virksomheden sig af et servicebureau til at printe deres fixturer og prototyper. Men processen gik ikke så hurtigt, som de gerne ville, hvorfor man i 2012 kontaktede Protech for køb af en Stratasys uPrint SE Plus.

Med en 3D-printer in house kom der skub i udviklingen, da arbejdsgangen fra idé til færdig prototype blev mere effektiv og med langt større fleksibilitet.

I 2018 blev Anne-Sofie Ravn Bering ansat som Group Product and Development Manager og var året efter med til at tage beslutningen om at investere i endnu en 3D-printer; en Stratasys F370.

–    Jeg har længe fulgt med i udviklingen indenfor additiv fremstilling og jeg så hurtigt fordelene ved at investere i endnu en 3D-printer, fortæller Anne-Sofie. For os var bl.a. stor designfrihed og volumen en prioritet, derfor faldt valget på Stratasys F370, som med sit store byggekammer opfylder disse krav.

Læs resten af casen her

 

Vil du vide mere?
Kontakt Protech for mere information om hvordan AM kan anvendes i din virksomhed. Vi hjælper dig med at finde de rette løsninger, som kan effektivisere både udviklingsprocesser og reducere produktionsomkostninger.

Thomas Tønnesen
tt@protech.dk
Telefon: 7683 8107


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Protech Danmark

Kokbjerg 14
6000 Kolding
Danmark
Protech Danmark

Send til en kollega

0.081