23948sdkhjf

Profinet MQTT router

| Medlemsnyhed | Indrykket af ROBOTECH A/S

Profinet MQTT router giver lynhurtig krypteret global industriel M2M kommunikation uden brug af VPN

Når oem-producenters eller andre fabrikanters egne centrale overvågnings- og styringscentre skal i fjernforbindelse med en maskine med henblik på undersøgelse, overvågning eller opdatering af kodefiler, benyttes der ofte en kompliceret VPN løsning, hvor en special router linkes til maskinen via et specielt VPN netværk, som stilles til rådighed af router producenten.

MQTT protokollen, der står for "Message Queue Telemetry Transport Protocol", anvendes i dag af Facebook og Messenger, men åbner nu op for krypteret industriel kommunikation direkte via internettet mellem fabrikantens kontrolcenter og den enkelte maskine. Dette uanset om det handler om overvågnings/alarm data til en kontrolskærm, eller udtræk eller upload af nye kodefiler.

MQTT netværksprotokollen er en ISO standard (ISO/IEC 20922), og blev oprindeligt udviklet i 1999 af IBM mhp fjerntransmission af data fra sensorer på olieledninger via sattelitforbindelse og andre smalle/dyre bånd. Derfor kræver MQTT meget få ressoucer og transmitterer data  ca 20% hurtigere, end det vi er vant til med de nuværende Coupler løsninger. MQTT er derfor en letvægts M2M løsning, der kan skabe en skalerbar og kosteffektiv måde at forbinde sensorer globalt over internettet.

Da MQTT afvikles i det øverste lag af TCP/IP er det i sagens natur meget let, og behovet for båndbredde er så lille, at hastigheden ikke påvirkes af, om det er en 3G eller bedre forbindelse. MQTT kan også afvikles lokalt på et sensor netværk uden internet forbindelse. MQTT er derfor en god løsning i områder, hvor der er  dårlig netforbindelse med lav båndbredde og hyppige udfald.

Helmholz PN/MQTT routeren fungerer i praksis som router mellem en Profinet PLC og en MQTT broker, der er en slags server, der lagrer beskeder og opretter køer, når den skal sende og modtage data til en klient, hvor en klient er betegnelsen for enhver enhed, der har en MQTT protokol installeret.

MQTT arkitekturen består af Publisher (udgiver), der sender en besked ud til en broker (Server) enten lokalt eller i skyen  og en eller flere  Klienter, som abonnerer på et topic /emne. Helt basalt skal en klient abonnere på en Publisher, dvs. at den krypterede fil (op til 256MB) er umulig at se for andre.

Helmholz PN/MQTT giver brugerne af Profinet Siemens PLC muligheden for at kommunikere hurtigt og sikkert via internettet uden brug af komplicerede VPN platforme.

 • Understøtter OASIS MQTT-standarderne V3.1.1 og VS
 • Nem tildeling af IO-data via GSDML-fil
 • Op til 100 værdier kan konfigureres til transmission samtidigt
 • Fleksibel konfiguration via webbrowser
 • Separate netværk til PROFINET- og MQTT-forbindelse
 • Forbindelse til mæglere i det lokale netværk eller direkte  til Cloud
 • Godkendelse (adgangskode, certifikat) og kryptering (TLS)
 • Understøtter AWS IoT, Microsoft Azure, HiveMQ og Siemens Mindsphere (under forberedelse)
 • Meget kompakt design til montering på DIN-skinne
 • Redundant strømforsyning
 • Galvanisk isolering af netværkene

Hvis du vil vide mere om den nye mulighed fra Helmholz, er du meget velkommen til at kontakte vor produktchef Brian Ziegler på mobil 60208040 eller mail: bz@robotech.dk

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ROBOTECH A/S

Blokken 31
3460 Birkerød
Danmark
ROBOTECH A/S

Send til en kollega

0.078