23948sdkhjf

Så nemt er det at oprette en forening

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Der findes et hav af forskellige foreninger over hele landet, og det er vidt forskelligt, hvad medlemmerne samles om, og hvad formålet er.

Hvis du har leget med tanken om at oprette en forening inden for et område, du brænder for, har du måske gjort dig nogle overvejelser om, hvordan du kan komme i gang. Det behøver heldigvis ikke være ret svært, og oprettelse af forening kan ske både hurtigt og billigt.

Bestil en oprettelse
Det eneste, du skal gøre ved oprettelse af en forening, er at udfylde en formular, som skal underskrives digitalt med NemID. Herefter skal oprettelsen blot registreres, hvorefter foreningen vil være oprettet.

Det er en god idé at bestille oprettelse hos et firma, som har styr på blandt andet vedtægter og generalforsamlingsreferater, så du slipper for at skulle sætte dig ind i en masse stof selv. På den måde kan du spare tid og være sikker på, at det hele bliver gjort efter bogen.

Det er ikke ret dyrt
Det lyder måske som en dyr affære at skulle oprette en forening. Dette er dog langt fra tilfældet, og du kan faktisk slippe ganske billigt fra det – også selvom du vælger en nem og bekvem løsning.

Priserne kan du undersøge på hjemmesiden, hvis du gerne vil have en mere klar idé om, præcist hvor meget det kommer til at koste dig.

Flere forskellige typer foreninger
Der findes ikke kun én form for forening. Der skelnes blandt andet mellem frivillige foreninger og almindelige foreninger. Disse to foreningstyper er de mest almindelige i Danmark, og det er med stor sandsynlighed også én af disse, du går og drømmer om.

Frivillige foreninger kan for eksempel være idrætsforeninger samt kulturforeninger, hvor almindelige foreninger for eksempel kan være foreninger med et almennyttigt formål.

Frivillige foreninger må ikke have en omsætning på mere end 50.000 kr. Det betyder, at en frivillig idrætsforening med en omsætning, der overstiger dette beløb, kan gå over til at blive en almindelig forening. Hvis dette sker, er der krav om, at den får et CVR-nummer.

Er det noget for dig?
Måske er du nået frem til, at det er på tide, at du opretter en forening. I så fald kan du komme i gang med det samme, så den hurtigst muligt vil være registreret. Hvis du stadig er usikker på, om det er noget for dig, kan du læse mere og få besvaret dine spørgsmål.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063