23948sdkhjf

MQTT - Måden biler taler sammen på

| Medlemsnyhed | Indrykket af ROBOTECH A/S

Med MQTT kan nye biler advare hinanden om farer på vejen i realtime. Helmholz har udviklet en MQTT enhed, der i realtime kan sende alarmer og anden info fra dit produktionsudstyr i udlandet.

MQTT er en kommunikationsprotokol, der tillader millioner af meddelelser hvert sekund. Derfor bruger bilfabrikkerne teknologien til at få biler til at kommunikere om alt fra trafikuheld, isglatte veje og store huller i vejen til alle de andre biler i nærområdet.

MQTT kan fungere over almindeligt intenet via kabel eller wifi, samt mobile routere , der kan købes ved ethvert lokalt  telefonselskab. Teknologien er enkel og krypteret, når dine data sendes op i skyen og direkte til dit kontrolcenter eller asset management system. MQTT virker begge veje, således kan du sende ordrer eller nye PLC filer til din maskine.

Alt hvad du behøver for at få din fysiske maskine eller dit lokale Profinet netværk op i skyen, er en PN/MQTT Coupler fra Helmholz. Enheden kopierer de Profinet data, du har godkendt til at måtte sendes, til krypterede data på MQTT siden, hvorefter din router sender maskinens data direkte til dig i krypteret form. Når du modtager data på din mobile enhed eller i dit kontrolcenter, kan du straks se, hvad sagen drejer sig om, og du kan straks sende en ordre retur til netværket om at afhjælpe problemet, eksempelvis ved opstart af nødpumpe, skift til anden køler, eller hvad der nu måtte være påkrævet.

Sikkerheden er i top, dels med gammeldags sikkerhed som brugernavn med password, dels med certifikatsikret autorisering.

Bruger din virksomheds IT afdeling virtuelle platforme som AWS, Microsoft Azure, IBM Watson, eller måske Google Cloud Platform, så er det intet problem, for det gør bilfabrikkerne også ofte.

Hvordan kommer du ind i MQTT verdenen? Det er meget let, du downloader den gratis Mosquitto broker eller den mere professionelle HiveMQ broker, hvorefter du er kørende på den samme teknologi som dit alarmselskab bruger, når du på ferien tænder og slukker for lyset i dit hus herhjemme i Danmark, eller når du bruger mobil betaling.

Vil du gerne undgå besværlige fjern kommunikationssystemmer, der låser dig til en leverandørs lukkede VPN miljø? Så spring frem til det 21 århundrede og benyt den nyeste, hurtigste, billigeste og sikreste løsning til udveksling af tekniske data fra maskiner lokalt og  globalt, gør som eksempelvis de tyske bilfabrikker; skift til MQTT.

Vil du vide mere om MQTT teknologien? så kig her,  eller om PN/MQTT coupleren fra Helmholz, så er du meget velkommen til at kontakte vor produktchef Brian Ziegler på mobil 60208040 eller e-mail: bz@robotech.dk

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ROBOTECH A/S

Blokken 31
3460 Birkerød
Danmark
ROBOTECH A/S

Send til en kollega

0.093