23948sdkhjf

Terrassebrædder – hvordan vælger du de rette til opgaven?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Af til og er jern eller sten bare ikke det rette materiale, og det er især synligt ved byggeri i hjemmet. Her er træ det dominerende materiale, når en ny terrasse skal bygges, hvis ikke valget i stedet falder på komposit.

Skal du bruge terrassebrædder enten for at give kunden sin drømmeterrasse eller for at sætte en flot terrasse op hjemme hos dig selv, kan du undersøge mulighederne inden for trælast.

Her får du et over nogle af de typer, du har at vælge fra, når du skal lave træterrasse.

Overvej sibirisk lærk fra din trælast
Leder du efter nye terrassebrædder hos et byggemarked, har du lidt forskelligt at vælge fra. Sibirisk lærk er fx et populært valg ikke blot grundet dets lange levetid og holdbarhed, men også fordi det har en flot og frisk farve. Træet skal befæstes ordentligt med kort afstand mellem punkterne, hvor træet fastgøres, men er du villig til at lægge ekstra tid og kræfter i arbejdet, får du et solidt resultat.

Varmebehandlet træ med stor styrke
ThermoWood har været underkastet en grundig behandling for bl.a. at reducere fugtindhold og gøre træet stærkere, hvilket betyder, at her har du ligeledes et stærkt materiale, der tåler de variationer i temperaturer og fugtighed på tværs af sæsoner, Danmark byder på. Træet skal vedligeholdes med træbeskyttelsesmiddel, hvis du ikke vil have revner, splinter og grå patina, men det holder sig længe.

Flot patineret træterrasse af bangkirai
Bangkirai er en hård træsort med asiatisk ophav, der godt nok har en tendens til at revne i enderne som andet hårdt træ, men rent visuelt har attraktive særtegn. Terrassebrædder af bangkirai har tit flyvehuller lavet af insekter, der ikke påvirker træets holdbarhed, men giver det et råt udtryk, der behager de folk, som er ængstelige ved at erfare patinering over tid, da træet allerede er ”uperfekt”.

Sådan vælger du det rette træ til terrassen
Hvad skal du så vælge inden for træ til terrassen – eller dit byggeprojekt i øvrigt? For at finde svaret skal du både tage højde for ønsket udseende nu, ønsket udseende over tid, hvor let monteringen er, og hvor meget vedligehold som træet kræver. Hvis du – eller din kunde – ønsker en uforanderlig træterrasse, så får du det ikke, men her kunne komposit eller ThermoWood være den rette løsning.

Ønskes i stedet en terrasse, der patineres godt med årene, er sibirisk lærk eller bangkirai et fint valg.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063