23948sdkhjf

Södra investerer trådløs vibrationsmåling via mobilnetværet

| Medlemsnyhed | Indrykket af SPM Instrument AB

Södras tre papirmassefabrikker i Värö, Mörrum og Mönsterås foretager nu sammen en stor investering i tusind trådløse Airius-vibrationssensorer med temperaturmåling, transmission af måledata via mobilnetværket.

Forud for investeringen blev der gennemført et vellykket pilotprojekt, der blev gennemført i 2020, hvor donorerne gennemgik omfattende test i alle Södra Cells papirmassefabrikker i Mönsterås, Mörrum og Värö. Airius II LTE-M fås i to batteridrevne og energieffektive modeller med måleområder 10-1000 Hz og 2-5000 Hz og opløsning på op til 3200 linjer. Sensorerne måler også temperatur fra -20 til +85 grader C og holder IP-klasse 69. Tilsvarende modeller er også tilgængelige med lavspændingsdrift 24V.

LTE-M radioteknologien er designet til at opfylde kravene til god dækning og rækkevidde - også udendørs og under jorden - samt lavt energiforbrug og omkostningseffektivitet. Teknologien gør det muligt for batteridrevne IoT-enheder at kommunikere energieffektivt uden gatewaykrav, hvilket muliggør hurtig implementering. En yderligere fordel ved LTE-M er, at hele faciliteter kan tilsluttes uden behov for dyr udvidelse af Wi-Fi. Sensoren understøtter 5G.

Sensorerne skal erstatte tidskrævende manuelle målinger og dermed gøre forebyggende vedligeholdelse mere effektiv. Med de nye sensorer kan væsentligt flere måledata hentes, hvilket gør analyserne mere sikre og mere effektive.

Björn Hansen, chef for IoT hos Telia, kommenterer: “Dette er et perfekt eksempel på, hvordan vores nye Low Power Wide Area-teknologi, LTE-M, lever op til kravene til IoT-løsninger, der har brug for længere batterilevetid og når længere end traditionel LTE. Sammen med SPM og Södra viser vi, hvordan du omkostningseffektivt kan automatisere manuelle processer og bringe industriel IoT ind i 5G-æraen.

Måledata lagres og analyseres i Condmaster Ruby 2020-softwaren, som er installeret i Södras Cells netværk, og hvor webapplikationen Condmaster.NET er inkluderet for at få adgang til måledata på en enkel og effektiv måde via mobil, tablet eller anden skærm. Måledata kan integreres i andre IoT-systemer på Södra Cell gennem REST API og UPC UA.

Thomas Håkansson, leder af teknologiudvikling, Södra Cell, siger i en kommentar: ”Dette giver os helt forskellige muligheder for at forudsige lagerproblemer i vores roterende procesudstyr, så vi kan sikre et højt driftssikkerhedsniveau. Samtidig har det været interessant og lærerigt at have været involveret i udviklingen af ​​denne nye teknologi sammen med SPM og Telia.

Södra Cell producerer hovedsageligt markedsmasse til produktion af papir og tekstilprodukter i tre moderne papirmassefabrikker. Foruden papirmasse produceres grøn elektricitet, fjernvarme og bioprodukter, såsom grøn methanol. Södra Cell er et forretningsområde inden for Södra, Sveriges største skovejerforening med 53.000 medlemmer. Södra har i alt cirka 3.000 ansatte og en omsætning på cirka 20 mia. SEK om året. Södra Cell investerer i at være en af ​​verdens førende papirmasseproducenter med høj produktivitet og energieffektivitet. Her opfylder tilstandskontrol og tilstandsbaseret vedligeholdelse af produktionsudstyret en vigtig funktion.

Som Sveriges største teleoperatør og en af ​​de største investorer i svensk infrastruktur er Telia en vigtig aktør i et af verdens mest forbundne lande. Telia Sverige er en del af Telia Company Group, som har 20.800 ansatte og en omsætning på SEK 86 mia. For året 2019.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SPM Instrument AB

Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Sverige
SPM Instrument AB

Send til en kollega

0.062