23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ISO 21469 – fokus på produktansvar

Klüber Lubrication var en af de første virksomheder i Europa og den første i Nordamerika til at blive certificeret i henhold til ISO 21469

ISO 21469 er den første internationale standard for smøremidler brugt i produktionen af fødevarer og drikkevarer. Certificeringsordningen er på nuværende tidspunkt den mest omfattende for H1-smøremidler til fødevaremaskiner, der sikrer utvetydige hygiejnekrav i formulerings- og fremstillingsprocessen af H1-smøremidler. Klüber Lubrication var en af de første virksomheder i Europa og den første i Nordamerika til at blive certificeret i henhold til ISO 21469.

I henhold til ISO 21469 betragtes smøremidler som en helhed, og smøremiddel-producenten vurderes i henhold dertil. Det er ikke kun smøremidlet og dets ingredienser, der tages i betragtning, men også måden hvorpå smøremidlet fremstilles, håndteres, emballeres og opbevares. Dette sikrer, at smøremidlet f.eks. ikke kommer i kontakt med andre stoffer såsom rengøringsmidler eller andre fremmedlegemer. Selv emballeringen bliver gennemgået – fordelen: Rent producerede specialsmøremidler af høj kvalitet, som er produceret i et hygiejnisk miljø, der giver virkelige produktionsfordele.

Da ISO 21469 dækker hele smøremidlets livscyklus, skal smøremiddelproducenten også analysere hygiejneaspekterne, der opstår ved håndtering af et smøremiddel, og rådgive brugeren i henhold dertil. "Vi kan og tilbyder også rådgivning og support, der går langt ud over det normale omfang af produktanbefaling – dette omfatter sikker brug, håndtering og opbevaring af smøremidler. Ved at sikre, at den rette mængde smøremiddel bruges, minimeres store smøremiddelrisici i fødevaresikkerheden", siger Robert Rönngren, fødevarespecialist hos Klüber Lubrication Nordic.

Klüber Lubrication Nordic A/S
Literbuen 9
2740 Skovlunde
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10865328
P nummer: 1000144097

Kontaktperson

AT
Anna Taaler
Marketing Communications Nordic
+46 705390085 anna.taaler@se.klueber.com

Send til en kollega

0.062