23948sdkhjf

Investering i den hurtigste elektriske kantpresse fra TRUMPF

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVN Pladeteknik A/S

Hos Claus Andersen Rustfrit Stål A/S i Odense står verdens hurtigste elektriske kantpresse TruBend 7050 fra maskinproducenten TRUMPF. Leveret og installeret af AVN Pladeteknik A/S.

Den nye højpotente kantpresse er udstyret med 6-akset bagstop i kulfiber og har en pressekapacitet på 50 tons samt en arbejdslængde på 1.530 mm og 385 mm indbygningshøjde. Touchpoint farve-grafikstyring med Multi-touch teknologi og 21,5“ touchscreen giver maskinoperatøren fuld grafisk simulering af hele bukkeprocessen, hvilket giver en strømlinet og effektiv bukning.

TRUMPF’s nye kantpresse er en opgradering af TruBend 7036, som var den første elektriske kantpresse i Danmark, som netop blev installeret hos firmaet tilbage i 1998.

Ifølge Lars Jensen, direktør for Claus Andersen Rustfri Stål A/S, er det vigtigt hele tiden at opgradere maskinparken og investere i kvalitetsmaskiner, som besidder den nyeste teknologi, for at kunne forblive en af Danmarks førende rustfri underleverandører.

”Der er ingen tvivl om, at fremtiden vil byde på mere intelligent produktion. Derfor har vi også valgt at investere i en TruBend 7050 med robot-interface, så vi allerede nu forbereder os til robotbetjening. Dette for fremadrettet at kunne optimere vores serieproduktion af udendørs hjertestarterskabe.”

Hertil supplerer Søren Kruse, som er ansvarlig for bukkeafdelingen hos Claus Andersen Rustfri Stål A/S. ”Med TruBend 050 kan vi nu udføre de lidt sværere bukketekniske opgaver, hvilket giver en stor fleksibilitet ift. løsningen af forskelligartede bukkeopgaver i produktionen. Med vores nye kantpresse og den øgede fleksibilitet, den bidrager med, følger der også en stor omstillingsparathed, der ruster os til at løse de mere komplekse opgaver”.

Med en arbejdshastighed på Y-aksen med op til 25 mm/sek., som gør kantpressen til verdens hurtigste, så kan Claus Andersen Rustfri Stål A/S nu også bukke emnerne hurtigere end tidligere og dermed tilbyde kunderne kortere leveringstid.

Der er en dybereliggende årsag til, at valget netop faldt på en TRUMPF kantpresse, da maskinparken skulle opgraderes.

”TruBend 7050 er også indkøbt med henblik på, at vi nu følger samme spor programmeringsmæssigt med alle vores TRUMPF bukkemaskiner. Vi arbejder nu udelukkende i TecZone Bend, hvilket giver information til maskinoperatøren om, hvor der kan anvendes det samme værktøj, og hvordan værktøjsstationerne bedst kan kombineres. Dette giver os mulighed for at bukke det maksimale antal dele med kun én værktøjsopsætning og sikrer en ensartethed i bukningen af vores rustfri stålkomponenter.”

Firmaet lægger ikke kun vægt på funktionaliteten af maskinen. ”Vi har også stor fokus på vores maskinoperatørers sikkerhed og ergonomi”, pointerer direktør, Lars Jensen.

Sikkerhed og ergonomi er helt i top. TruBend 7050 er udstyret med en flytbar og 2-delt fodpedal, for stående og siddende betjening, hvilket giver operatøren mulighed for varierende arbejdsstillinger. Lyskilden er kold LED-belysning, udviklet specielt til operationsstuer, således at operatøren ikke får varmt lys i ansigtet.

Endvidere er maskinen udstyret med automatisk værktøjsklemning for hurtigere og nemmere værktøjsmontering samt sikkerhedsafskærmning på bagsiden og svingbar gavlbeskyttelse. Det er også muligt at sidde med benene helt inde under maskinen, hvilket giver en behagelig og ergonomisk korrekt arbejdsstilling. Det ergonomiske arbejdsmiljø understøttes ligeledes gennem indbyggede aflægningskonsoller og oplægningsbord.

Hos Claus Andersen Rustfri Stål A/S glæder man sig over maskininvesteringen.

”Vi glæder os over at kunne reklamere med, at vi har verdens hurtigste elektriske kantpresse i vores maskinpark og ser frem til at benytte os af TruBend 7050 maskinens fulde potentiale til glæde og gavn for vores kunder, samarbejdspartnere og os selv”, afslutter direktør Lars Jensen, som samtidig retter en stor tak til AVN Pladeteknik for et godt samarbejde, lige fra opstartsfasen til endelig installation.

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVN Pladeteknik A/S

Dalager 1
2605 Brøndby
Danmark
AVN Pladeteknik A/S

Billeder & videoer

Investering i verdens hurtigste elektriske kantpresse fra TRUMPF!

Send til en kollega

0.157