23948sdkhjf

Prysmian Group opnår ISO 37001 certificering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Prysmian Group Denmark A/S

Ledelsessystem for anti-bestikkelse

Certificeringen blev tildelt i januar 2022 og er et resultat af en 4-årig procesudvikling med integritets- og overholdelseskulturen. Prysmian Group havde ingen bekræftede tilfælde af bestikkelse i perioden 2020-2021. På trods af, at gruppens internationale vækst i stigende grad har øget risikoen for korruption. Prysmian Group planlægger at ekspandere yderligere i Nordamerika og Australien, hvor energiomstillingen driver nye investeringer.

ISO 37001 er en international og certificerbar ledelsesstandard for anti-bestikkelse. Den er designet til at indføre en virksomhedskultur med fokus på antikorruption og implementere passende kontroller, for at øge chancen for at opdage, påvise og dermed undgå korruption.

Centralt for ISO 37001 retningslinjer, er en proces for screening af tredjeparter såsom konsulenter, ikke-råmaterialeleverandører, formidlere og kunder gennem due diligence, med det formål at afdække kritiske eller negative aspekter som kan underminere tredjeparters omdømme.

”Anti-bestikkelse skal gennemsyre hele forretningen, og ikke kun være top-down. Det skal være naturligt og let for vores medarbejdere at benytte værktøjer til overholdelse og håndhævelse. Prysmian besluttede at øge bevidstheden og neutralisere risikoen herfor via et Anti-Bribery & Anti-trust Compliance Program inspireret af ISO 37001-retningslinjer". udtaler Georgio Totis, VP & DPO hos Prysmian Group

Certificeringsarbejdet begyndte med en gennemgang af Prysmians eksisterende anti-bestikkelsespolitik. Herefter blev der indført en politik for gaver og underholdning, gæstfrihed og anden praksis. En ny politik fastsatte regler for oplysning om interessekonflikter samt introducerede due diligence, ikke kun for sælgere men også for en række tredjeparter, der kan udgøre en risiko. Alle funktionærer skal nu udfylde et spørgeskema én gang om året. Overordnede aktiviteterne styres fra hovedkvarteret i Milano (Italien) på tværs af globale enheder og datterselskaber samt via koncernens fire regioner, som hver har et lokalt team.

Som en børsnoteret virksomhed uden en kontrollerende aktionær, er offentliggørelse og gennemsigtighed centralt for vores forretningsstrategi. Især da internationale investorer og finansielle institutioner er meget opmærksomme på dette med hensyn til bæredygtighed, ledelse og risikovurdering.


Læs mere om Prysmian Groups politikker for etik og entegritet

Læs mere om standarden hos Dansk Standard

Læs mere om standarden hos ISO

Medlemsnyhed

Indrykket af
Prysmian Group Denmark A/S

Roskildevej 22
2620 Albertslund
Danmark
Prysmian Group Denmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078