23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt fødevareforum for danske biotekløsninger i USA

Grøn omstilling i fødevare- og landbrugssektoren er højt prioriteret både i Danmark og USA, hvor eksportmulighederne for bioteknologi vokser. The Trade Council i Nordamerika lancerer et forum, der bringer løsninger og viden i sektoren over Atlanten.

På et bagtæppe af klimaforandringer og et geopolitisk landskab i forandring er sikringen af fødevareforsyningen og bæredygtige fødevaresystemer blevet et globalt sikkerhedsanliggende. Det skaber udfordringer, som fødevareproducenter og forbrugere globalt skal forberede sig på og tilpasse sig. I den forbindelse spiller bioteknologi en væsentlig rolle, og det skaber vækst på markedet for bioteknologi inden for fødevarer.

Derfor lancerer The Trade Council i Nordamerika nu i samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer The Food & Bio Forum, som blandt andet skal bidrage til at realisere det store eksportpotentiale ved at promovere danske løsninger og italesætte de problemstillinger, som industrien møder. Gennem videndeling skal initiativet desuden bidrage til udviklingen af sektoren både i Danmark og USA.

”Vi ser lige nu en række politiske tiltag, der i samspil med et voksende marked sætter fokus på, hvordan nye teknologier skal afhjælpe de udfordringer, som fødevaresektoren står over for. Det momentum kan komme danske virksomheder til gode. Derfor vil vi gerne hjælpe med at sætte fokus på de gode danske løsninger og mulighederne på det amerikanske marked.” fortæller Mikkel Dam Schwartz, Statskonsulent for Fødevarer og Landbrug i Washington.

Danske virksomheder kan tilbyde innovative løsninger til at indfri amerikanske ambitioner
At der er momentum for bioteknologi i fødevareindustrien understregede Præsident Biden i sommeren 2022, da han annoncerede en executive order på biomanufacturing. Her stillede præsidenten netop skrapt på den amerikanske forsyningssikkerhed, og hvordan bioteknologi er en del af løsningen. Initiativet lægger blandt andet op til, at USA skal etablere flere produktionsanlæg og supportere virksomheder inden for sektoren.
Derudover går USA lige nu forrest inden for udvikling af alternative proteiner og køderstatning, hvor den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) netop har taget det første skridt i til en godkendelse af et celle-kultiveret kylling-produkt i deres ’pre-market consultation’.

Den udvikling kan danske biotek virksomheder, som har stor tradition for at være blandt de mest innovative i verden, tage del i. Foruden de tre erhvervsorganisationer er Chr. Hansen, Novozymes og Novo Nordisk Foundation derfor med i forummet som virksomhedspartnere.

”Chr.  Hansen har været aktiv på det amerikanske marked siden 1878 med fabrikker i New York State og fra 1929 i ’The Dairy State’, Wisconsin, hvor det amerikanske hovedkvarter stadig er placeret.” siger Jesper Packert Pedersen, Head of public Affairs ved Chr. Hansen og forsætter:

”Vi har stor interesse i at arbejde sammen med Udenrigsministeriet, The Trade Council, og andre danske virksomheder for at udbrede kendskabet til de danske styrkepositioner inden for biosolutions. Vi har i et stykke tid været i gang med at opdyrke amerikanske partnere og allierede med interesser i grøn omstilling af fødevaresektoren, plantebaserede- og fermenterede løsninger, grønne proteiner og biologiske løsninger, og der er et virkelig interessant miljø omkring de emner i USA, som vi glæder os til at arbejde sammen med.”

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

MNHM
Mette Nina Hindkjær Madsen
metmas@um.dk

Send til en kollega

0.063