23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske Marine-eksportører har gode muligheder i Indien

En dansk delegation af eksportører til marine-industrien, som netop nu er i Indien med Danish Marine Group, har modtaget en officiel forespørgsel fra lokalregeringen i Kerala, Indien, angående et samarbejde om forskellige fartøjstyper.

Interessen drejer sig om highspeed færger, produkttankere såvel som fisketrawlere. De indiske myndigheder ønsker indgå et samarbejde om eventuelt at bygge bådene lokalt med teknisk og produktmæssig assistance fra Danmark.

Interessen er skabt på baggrund af det eksportfremstød, som Danish Marine Group har stået i spidsen for her i den første uge af januar, og som Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen har bakket op om. Brian Mikkelsen deltog således i et seminar i Mumbai afholdt af Danish Marine Group, inden han valgte at rejse hjem til Danmark på grund af den heftige efterlønsdebat.

Økonomi- og Erhvervsministeriet fortæller, at Brian Mikkelsen på sit besøg bl.a. mødte den indiske søfartsminister, G. Vasan, og i den anledning har indgået en aftale om en dansk-indisk arbejdsgruppe inden for søfart. Arbejdsgruppen skal blandt andet styrke samarbejdet mellem erhverv og myndigheder. Desuden mødtes han med den indiske handels- og industriminister, A. Sharma, hvor der blev fokuseret på en konkret styrkelse af samhandlen mellem Indien og Danmark.

Den danske delegation har som en del af Indien-fremstødet været på besøg i Cochi og Vizag, hvor der var en god dialog med de væsentligste indiske værfter. Det fjerde og sidste seminar afholdes mandag i Chennai, hvorefter danskerne drager hjem med nye kontakter til potentielle indiske kunder i bagagen.

- Besøget har vist, at det indiske skibsbygningsmarked er i fremgang, og at virksomheder, der ønsker at få en bid af kagen, skal begynde at bearbejde det indiske marked, fortæller direktøren for Dansk Eksportforening, Ulrik Dahl, der er i Indien med den danske delegation.

Det har flere danske virksomheder allerede fået øjnene op for – f.eks. har Selco A/S i 2010 etableret sig med et salgskontor i Mumbai, og Hempel A/S planlægger at starte produktion af maling i Indien i efteråret 2011.

Danish Export Association (Eksportforeningen)
Eksportens Hus
Lysbrohøjen 24
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35310118
P nummer: 1001732097

Send til en kollega

0.047