23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Markedsinformation september 2013

Sidst forudsagde vi, at priserne ville nå bunden i juli – og det skete. Priserne var i juli måned på mange produkter historisk lave.

Spirende optimisme giver prisstigninger
Det er ikke en reduceret kapacitet fra stålværkerne, der er årsagen til, at vi nu skal ind i en periode med prisstigninger.

Grunden skal findes i delvist stigende priser på malm og skrot og delvist i den spirende optimisme, som har betydet øget forbrug, hvilket resulterer i forlængede leveringstider på flere produkter med ca. 4-6 uger. Disse forhold har fået stålværker til at introducere prisstigninger fra 20–40 €/ton, hvilket svarer til ca. 4–8% stigning. Vi var i august mistænksomme overfor, om dette ville holde, men har her i september måttet overgive os og har købt til disse nye priser for at holde vores lagre intakte. Det gælder samtlige stål- og metalprodukter herunder også rustfrie produkter. Rustfrit er desuden ramt af dyrere mængder fra Kina og Taiwan, hvor antidumping told imellem Kina og Taiwan har betydet voldsomt forhøjede priser for leveringer til EU området.

Forsat stigende priser?
Om stigningerne slår fuldt igennem, og om stålværkerne så på basis af en svagt stigende dollarkurs vil komme med flere stigninger, er et godt spørgsmål. Alt vil afhænge af, om de skærer i egen kapacitet, ligesom bjælkeværket Gerlafingen netop har besluttet sig for at stoppe sin 300.000 tons årsproduktion og ikke mindst, hvorvidt I som kunder bliver ved med at have en god aktivitet.

Med baggrund i vores berøringsflade i Norden er det vores opfattelse at:
Flertallet af kunder i industri og byggeri har en tilfredsstillende og stigende omsætning – ikke prangende men positiv.

Hvis det fortsætter, kan vi kun anbefale, at man begynder at kalkulere med de nye stigende priser til de opgaver, I skal levere i resten af 2013 og 1. kvartal 2014.


Læs mere her>>

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Send til en kollega

0.063