23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Spar på energien – og spar penge

Opnå konkurrencefordele ved at implementere enkle og effektive metoder, der sikrer driftsbesparelser og forbedret produktivitet.


Vi bliver hele tiden opfordret til at spare på energien. Daglige overskrifter minder os om behovet for at reducere udledningen af bl.a. kuldioxid og også vigtigheden af i det hele taget at tillægge os en grønnere livsstil. Det er et vigtigt tema, som vi ikke kan ignorere, og der er tiltagende interesse for området blandt både virksomheder og kunder, ligesom lovgivningen på området løbende strammes.

Ved at vedtage en energisparende strategi, som en del af virksomhedens effektivitetsprogram, vil virksomheden ikke blot spare på udgifterne, men også være medvirkende til en bæredygtig livsstil for fremtidige generationer.

Hvordan kan virksomheden drage fordel af at spare på energien?

Ansvarlige regeringer, virksomheder og forbrugere over hele verden prøver at blive mere rationelle. Der spejdes efter muligheder for at spare penge, reducere energiforbrug og samtidigt hjælpe miljøet. Uanset branche, har du mulighed for, at spare energi og penge, ved at gøre din virksomheds processer mere energieffektive. En almindelig betragtning er, at en virksomhed i gennemsnit spilder ca. 20% af den energi, den bruger. Eksperter hos verdens førende udbyder af pneumatik, SMC,  har udviklet nogle af de mest innovative serier af energibesparende produkter og energibesparende måder at konstruere pneumatiske styringer på, som hjælper dig med at spare penge, ved at være energieffektiv og samtidigt hjælpe til i kampen for at beskytte miljøet.

Lyder det for godt til at være sandt? SMC deler gerne ud af sin viden omkring energi-effektivitet og teknologi.

Hvor meget luft siver ud af trykluftanlæg?

 I et gennemsnits trykluftanlæg bruges ca. 50% af luften til blæse- og vakuumapplikationer, ca. 30% af luften til bevægelser og ca. 20% af luften til utætheder. De fleste trykluftbrugere er slet ikke opmærksomme på, at deres system ofte har ringe effektivitet, og hvis man specifikt retter fokus mod trykluft, kan man

typisk spare 10 -40% af den medgåede energi, og dermed også 10-40% af udgiften. Trykluftforbruget kan almindeligvis reduceres betragteligt ved anvendelse af komponenter til styringseffektivitet og reduktion af tryk,  samt ved generelt mere målrettet dimensionering.

Hvad koster den spildte trykluft?  

I 2014 brugte vi i Danmark ifølge EnergiNet/DK 110.987 TJ (eller 30,83 TWh) el-energi fordelt på

Husholdning:                       10,25 TWh                          33,25 %

Produktion:                         10,07 TWh                          32,66 %

Handel & service:               10,12 TWh                          32,83 %

Andet:                                                                                1,25 %

 10 - 12% af industriens el  (1 mia. KWh) går til trykluft, ca. 0,1 kWh pr. m3 trykluft (5 bar).

For at sætte spildet i perspektiv, må vi opdele i to grupper, nemlig det, der direkte spildes i utætheder, og det der kan reduceres ved anvendelse af moderne komponenter. Er der 20% direkte spild, er den årlige omkostning i landet 200.000.000 kWh.

 Kan vi reducere trykluftforbruget yderligere med f.eks. 25 % ved generel bedre dimensionering og valg af komponenter og styringsprincipper, er det en yderligere besparelse på 250.000.000 kWh. Du ved selv, hvad du giver for el. Ved du hvor meget el din kompressor bruger på årsbasis - og hvor store besparelser du kan opnå?

Hjælp til at spare energi og penge

Derfor, hvis din fremstillings- eller produktionsvirksomhed bruger trykluft, kan SMC og SMC-forhandlere hjælpe dig med løsninger og produkter, der kan reducere dit energiforbrug betragteligt, og således hjælpe dig med at maksimere din energieffektivitet og dermed spare penge.  

 Hvis du er interesseret i at høre mere om SMC's ”Energy Saving”, så  besøg SMC på Automatik messen (stand nr. B1118), eller ring til SMC på tlf. 7025 2900 eller www.smcdk.com eller kontakt en af SMCs forhandlere, som du også  finder på hjemmesiden.

SMC Danmark A/S
Egeskovvej 1
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20763582
P nummer: 1004596862

Send til en kollega

0.048