23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AVK GUMMI udvikler komponent til nyt medical device

AVK GUMMI har gennem længere tid arbejdet sammen med CeQur om et nyt og meget spændende ”medical device” til behandling af personer med type 2 diabetes: PaQ.

AVK GUMMIs bidrag syner ikke af meget, men er, i lighed med meget andet udstyr, en helt central komponent for udstyrets funktion – beholderen som opbevarer insulinen og virker som en pumpe, der sikrer et konstant flow.

Da det er gummibeholderen i sig selv, der fungerer som pumpe, og idet doseringskarakteri-stikken er kritisk for brugerens helbred, stiller det selvsagt meget høje krav til materialer samt fremstillings- og dokumentationsprocesser.

Til sammenligning med andre insulindoseringsudstyr er PaQ meget simpel i sin konstruktion og ikke så dyr, og det vil derfor være muligt at nå ud til langt flere brugere på verdensplan.

CeQur har ladet gennemføre en række kliniske forsøg, der alle har vist særdeles lovende resultater, og projektet er nu inde i den afsluttende dokumentationsfase før opskalering og lancering.

AVK GUMMI har til formålet etableret en helt ny og separat medicoafdeling, der omfatter hele supply chain, fra råvareindgang, via blandingsfremstilling, til vulkanisering, eftervulkanisering, kontrol og emballering. Nye maskiner og ventilationsanlæg er installeret, og validering af udstyr og processer er i fuld gang.

”Projektet og de medfølgende investeringer er en stor opgave for AVK GUMMI, men også et godt eksempel på det commitment, vi udviser i partnerskab med vores kunder,” udtaler salgs- og R&D direktør Anders Guldbæk Christensen.

Da projektet har været længe undervejs, har der selvsagt været mange udfordringer – både af teknisk, tidsmæssig og økonomisk art. Det har krævet en stram styring og et godt projekt-team med deltagelse fra begge virksomheder.

”Udover at vi selvfølgelig forventer, at projektet bliver en succes, har det allerede nu givet AVK GUMMI et kompetenceløft i forhold til både materialeviden, procesteknologi og måleteknik, ligesom vi har opgraderet vores ledelsessystem til at kunne håndtere flere forskellige dokumentations- og kvalitetsniveauer,” siger Anders Guldbæk Christensen.

AVK GUMMI A/S
Mosegårdsvej 1
8670 Låsby
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55375313
P nummer: 1002032416

Kontaktperson

AL
Anne-Kristina Lowes
akl@avkgummi.dk

Send til en kollega

0.047