23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Robot til eksperiment: LBR IIWA spiller også bordtennis

Studerende ved Stanford University programmerer KUKA letvægtsrobotten med forskellige spil.

Den kaster en kugle i en tragt, lader en drone lande på en skive og spiller bordtennisbolden tilbage: KUKA letvægtsrobotten LBR iiwa på det californiske Stanford University. Studerende fra Artificial Intelligence Laboratory (laboratorium for kunstig intelligens) har lært letvægtsrobotten at spille spil.

Robotprogrammering på højt niveau
De studerendes opgave på universitetskurset: At anvende alle robottens evner. Bordtennisprojektet var i den sammenhæng udfordrende. Det krævede et visionssystem, objektmanipulation og hurtig reaktion i realtid. Derudover kan LBR iiwa ikke dreje sine "håndled" for at forsyne bolden med tilstrækkelig påvirkning. Letvægtsrobotten skal programmeres således, at den betragter boldens bane og beregner, hvor bolden vil lande.

Her kan De se, hvordan den lille KUKA robot KR AGILUS slår til på bordtennisbordet.

Positionsgenkendelse, sensitivitet & Co.
Positionsgenkendelse, visionssystemer, fintfølende ledmomentsensorer og høj sensitivitet blev også anvendt i andre projekter. Den sensitive robot har en landingsplatform installeret på hånden. Robotten følger en drone, der kan lande sikkert på platformen. Også ved det japanske spil Kendama, der tester fingerfærdigheden, spiller alle den syvaksede robots evner sammen. Med robotarmens svingende bevægelse lander bolden i tragten.

Her kan De se, hvordan KUKA letvægtsrobotten LBR iiwa bliver til en mobil assistent.

KUKA letvægtsrobotten genkender genstande i lokalet
Opgaverne, som de studerende er blevet stillet kræver en bred grundviden. De skal programmere robotten således, at den ved, hvor i lokalet den befinder sig. Den skal være i stand til at genkende genstande omkring sig og derefter selvstændigt skabe interaktion mellem genstandene og deres omgivelser.

Her kan De se videoen fra de studerende ved Stanford University.

KUKA Nordic AB
Hårup Tværvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32605192

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048