23948sdkhjf
Del siden
Annonce

LBR iiwa som mobil produktionsassistent til logistikopgaver

KUKA realiserer i egen produktion en selvstændigt navigerende transportløsning med den mobile robot KMR iiwa

Samarbejdet mellem mennesker og robotter er ikke tilstrækkeligt til at opnå en bæredygtig fleksibilisering af produktionen. I nær fremtid skal robotter kunne indsættes mobilt. De vil bevæge sig selvstændigt på mobile platforme gennem fabrikshaller og transportere varer eller arbejdsobjekter og moderniserer på den måde fremtidens logistiske arbejdsgange. I KUKA Roboter GmbH's hovedsæde i Augsburg drager man allerede fordel af dette.

KUKA KMR iiwa leverer automatisk skruer, møtrikker, mv.
KUKA's egen robotproduktion blev omdannet fra et flerlinjesystem til en linjeproduktion efter de nyeste Lean-produktionsmetoder. Den mobile Robot KMR iiwa (KMR står for "KUKA mobil robotteknik", iiwa for "intelligent industrial work assistent"), en selvstændigt kørende platform i forbindelse med KUKA letvægtsrobotten LBR iiwa, leverer automatisk produktionsmateriale til robotmonteringspladsen i KR QUANTEC's centrale manuelle montering. Her er der implementeret en KANBAN-løsning. KMR iiwa tager sig af fordelingen af skruer, tætningsringe, møtrikker og andre mindre dele.

Yderligere mobile løsninger fra KUKA Roboter

Robotmontering efter de nyeste Lean-metoder
"Vi vil opstille vores produktion til fremtiden og dermed forøge effektiviteten betydeligt. Målet er at nå en kapacitet på mere end 20 000 robotter pr. år hos os her i Augsburg. Det kan vi kun klare, hvis vi omdanner processerne i robotmonteringen efter de nyeste Lean-metoder", forklarer Andreas Ostermann von Roth, Executive Vice President Operations hos KUKA Roboter. Derfor blev der bygget en 140 meter lang produktionslinje med et stærkt fokus på automatisering.

Industri 4.0 kræver mobilitet og fleksibilitet
Med KMR iiwa kombinerer KUKA styrkerne fra den sensitive letvægtsrobot LBR iiwa med en mobil og selvstændig platform. Dermed bliver robotten til en stedsuafhængig produktionsassistent i KUKA's hovedsæde i Augsburg, med en stor fleksibilitet og et uindskrænket arbejdsrum – en ideal forudsætning for kravene i forbindelse med Industri 4.0. Fleksibilitet er det grundlæggende krav til fremtidens forandrings- og tilpasningsdygtige produktion.

KUKA Nordic AB
Hårup Tværvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32605192

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047