23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggefirmas bæredygtighedsstrategi får liv med Vækstpilot

Vestergaard Konstruktion besluttede sig i 2021 for at arbejde målrettet og strategisk med den bæredygtig udvikling. Med vækstpiloten Louise Kristine Johansen ombord er de i fuld gang med at føre virksomhedens bæredygtighedsstrategi ud i livet.

Et kundemøde i foråret 2021 blev startskuddet til et nyt fokus på bæredygtighed hos virksomheden Vestergaard Konstruktion:

"En potentiel ny kunde tog os simpelthen på sengen og spurgte os, om vi kunne lave DGNB-projekter. Og vi anede ikke, hvad det var. Vi var nødt til at gå hjem og google os frem til det", fortæller Jacob Kirk Iversen, der er COO i Vestergaard Konstruktion i Løgstrup, som ligger nord for Viborg:

DGNB er et certificeringssystem, som sætter bæredygtighed på formel i byggebranchen ved at opstille konkrete målbare retningslinjer og mål for bl.a. miljø og sociale forhold. Jacob Kirk Iversen fortsætter:

Vi ser en stigende efterspørgsel på boliger, der værner mere om miljøet. I takt med det, er vi selv blevet mere opmærksomme på vores eget ansvar for at bidrage til den grønne omstilling i byggebranchen. Derfor ser vi det ikke kun som en nødvendighed, men også som en mulighed for at udvikle os selv som virksomhed.

Og hos os, gør vi ikke noget halvt. Når vi beslutter os for at igangsætte et nyt strategisk initiativ som eksempelvis  at arbejde med bæredygtighed, så går vi ’all in’ og investerer det, der er er nødvendig for at lykkes".
Vestergaard Konstruktion satte sig derfor et ambitiøst mål om først at få udarbejdet en strategi for bæredygtighed samt at blive skarpe på DGNB. De besluttede sig også for at opføre et DGNB Guld certificeret byggeri, hvor de selv ville være bygherre for at bedre at kunne styre processen. I forlængelse heraf opstod der relativt hurtigt et behov for både sparring og nye kompetencer i det midtjyske byggefirma.

Erhvervshuset åbner døre for nye muligheder
Første skridt i Vestergaard Konstruktions arbejde med bæredygtighed blev udarbejdelse af en strategi for bæredygtigt byggeri baseret på virksomhedens værdier og eksisterende byggemetoder. Og efter det første møde med virksomhedskonsulent Helle Toftgaard fra Erhvervshus Midtjylland i foråret 2022 tog det for alvor fart, da hun bragte forskellige tilskudspuljer på banen.

"Erhvervshusets virksomhedskonsulent kiggede forbi og kunne fortælle om alle de muligheder, vi kunne søge gennem blandt andet Virksomhedsprogrammet. Her har vi søgt SMV:Grøn og SMV:Vækstpilot med fokus på bæredygtighed, og oveni det har vi et helt andet projekt kørende med tilskud fra SMV:Digital", siger Jacob Kirk Iversen

Nye kompetencer til lav risiko
I SMV:Grøn får Vestergaard Konstruktion tilskud til konsulentkøb med henblik på at opnå DGNB guld certificering, herunder udarbejdelse af solide procedurer og standarder for DGNB. Kort efter tilskuddet fra SMV:Grøn faldt på plads, opstod der et naturligt behov for at få  nye kompetencer ind i virksomheden med viden om bæredygtighed. Helt konkret en ny medarbejder som i det daglige kunne tage det primære ansvar for implementeringen af bæredygtighedsstrategien og arbejdet med DGNB.

"Vi er pt. 14 ansatte, og vi er hele tiden opmærksomme på at passe på vores ressourcer. I foråret stod vi med et behov for at finde en ressource med viden om bæredygtighed og ikke mindst et brændende ønske om at arbejde med bæredygtighed og den grønne omstilling. Her var SMV:Vækstpilot en super mulighed for at få ny viden ind i en virksomhed, som kan gøre en kæmpe forskel, til en meget lav risiko", siger Jacob Kirk Iversen.

Det helt rigtige match
Da det kom til rekrutteringen, blev Vestergaard Konstruktion med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland sat i forbindelse med Det Grønne Akademi, som er et kursusforløb i bæredygtig forretningsudvikling for højtuddannede i Aarhus. Det resulterede i ansættelsen af Louise Kristine Johansen, der selv tog kontakt til virksomheden efter at have hørt om jobbet. Det viste sig at være det helt rigtige match.

Louise Kristine Johansen er er uddannet Cand.soc. i uddannelsesvidenskab fra Aarhus Universitet og har desuden deltaget på Det Grønne Akademi. En del af hendes opgaver som vækstpilot er at udvikle virksomhedens metoder og kompetencer indenfor bæredygtighed og opbygge og udbrede viden om bæredygtige byggematerialer og -metoder.

"Med Louise har vi fået en ressource, der har projektlederkompetencer, og det bare fantastisk at opleve, at hun rent faktisk løber med bolden", siger Jacob Kirk Iversen.

Vækstpilot er centralt bindeled
Som projektleder inden for bæredygtighed er Louise Kristine Johansen et centralt bindeled i Vestergaard Konstruktions første DGNB-byggeri, som består af opførslen af 34 rækkehuse i Hadbjerg nord for Aarhus, der forventes at stå færdige i slutningen af 2024.

"Louise har den løbende kontakt med tegnestue og byggeledelse og ingeniører, og det styrer hun benhårdt. Hun er bindeleddet i disse ressourcer og har stor involvering med de andre medarbejdere også ift. markedsføring. Så hun har en bred snitflade til alle i organisationen, og vi sparrer med hinanden i det daglige", siger Jacob Kirk Iversen. Vækstpilot Louise Kristine Johansen supplerer:

"Som vækstpilot får man muligheden for at kickstarte en udvikling eller en retning hos en virksomhed – i mit tilfælde den grønne omstilling. Jeg har fået mulighed for at sætte mit præg og forme retningen, fordi det hele er så nyt for virksomheden".

I dag er Louise Kristine Johansen fastansat i Vestergaard Konstruktion.

Book uforpligtende møde
Uanset branche og hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde med Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031