23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EC Power etablerer USA-kontor med stort vækstpotentiale

Med Erhvervshus Midtjyllands hjælp har EC Power et solidt fundament under forsøget på også at få succes på det amerikanske marked.

Det var en stor dag for direktør Bjarne Bogner, da EC Power A/S i Hinnerup for 14 dage siden fik en underskrevet lejekontrakt på et kontor i staten Rhode Island. Det var dagen, hvor hans amerikanske drøm kom et skridt nærmere.

Virksomheden har i forvejen stor succes i Europa med sit mini-kraftvarmeanlæg, som er solgt i tusindvis af eksemplarer i 27 europæiske lande. Og Bjarne Bogner vurderer, at anlægget også har et meget stort potentiale i USA.

”Der er et vindue nu i USA for vores mini-kraftvarmeanlæg, fordi strømmen er blevet dyr. Vi kan producere strøm decentralt og klimavenligt direkte på stedet, og det er en mindre skadelig måde”, fremhæver han.

Undervejs i studiet til ingeniør fik Bjarne Bogner en god idé og grundlagde EC Power i Hinnerup ved Aarhus i 1996. Siden er han aldrig vendt tilbage til universitetet, men har selv ansat utallige ingeniører.

EC Power er en pioner indenfor energiomstilling og kraftvarmeteknologi. Mere end 25 patenter vidner om innovation ud over det sædvanlige i forsknings- og udviklingsafdelingen i hovedkvarteret i Hinnerup.

Tænk stort, men start småt
På lønningslisten er der 110 medarbejdere i Danmark og Tyskland, og nu også en i USA. Og den ene skulle gerne blive til flere, hvis det går som direktøren forventer.

”Du skal tænke stort, men starte småt. Vi starter i tre små stater, der ligner Europa mest. Vi har kontaktet seks stater, hvoraf tre har svaret, og der har vi allerede fået et kontaktnet”, understreger Bjarne Bogner.

Forud for etableringen af eget kontor i USA og ansættelsen af en direktør derovre har EC Power været igennem et solidt analysearbejde med hjælp og tilskud fra Erhvervshus Midtjylland.

”Erhvervshuset har hjulpet os med at finde de rette rådgivere. Det har gjort det lettere for os at få de ret omfattende analyser af vores businesscase, kunder og skatteregler på plads. Nu står vi med en klar forretningsplan”, fastslår Bjarne Bogner.

Processen har fået de tusind tanker, som har flakset rundt i hans hoved ned på papir, og det er meget vigtigt, siger han.

”Om et år er vi blevet klogere på, om det amerikanske marked giver mening for os. Hvis det gør, er planen, at vi skal i gang med at producere vores anlæg derovre og ikke kun på hovedkvarteret i Hinnerup”, siger Bjarne Bogner.

Book uforpligtende møde
Uanset branche og hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde med Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Kontaktperson

Send til en kollega

0.037