23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Maskinforordningen godkendes endeligt d. 29. juni 2023

Det er nu officielt meldt ud fra EU-Kommissionen, at Maskinforordningen godkendes endeligt d. 29. juni 2023, og træder i kraft 20 dage senere. Herfra går der så endelig 3½ år, til at Maskindirektivet er afløst. Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at hvis man opfylder Maskinforordningens bilag III, dvs de væsentlige sikkerheds- og sundhedskrav, vil man også kunne erklære Maskindirektivet opfyldt. Men man ikke kan ikke få lov tyvstarte. Dog arbejder man på at få kommissionen til at acceptere dobbelterklæringer, dvs at man kan erklære en maskine i overensstemmelse med både direktiv og forordning. Det vil jo være relevant, hvis man ikke er helt sikker på hvilken dato, den konkrete maskine skal leveres.

Men i Maskinsikkerhed ApS er vi allerede begyndt at tilbyde at levere løsninger efter forordningen, både risikovurdering, brugsanvisning og erklæring/maskinskilt. Dels har vi projekter hvor de sidste maskiner skal leveres i 2028, dels skal mange maskiners design holde i mere end 3½ år. Endelig vil det være langt nemmere for en maskinbruger at CE-mærke en maskine efter en væsentlig ændring, hvis maskinen fra start overholder Maskinforordningen.

”Jamen Sikkerhedsstyrelsen siger jo, at man ikke kan udstede en EU-Overensstemmelseserklæring efter Maskinforordningen før i 2027??”

Det er korrekt, at man ikke må udstede en EU-Overensstemmelseserklæring jfr Maskinforordningen med en virkningsdato før januar 2027.
Men man skal huske, at en maskinfabrikant er underlagt 3 forskellige regler:
- Straffeloven (Maskindirektivet/Maskinforordningen)
- Produktansvar (Normalt dækket af en forsikring)
- Købeloven (Du har lovet, og hvis du fejler skal du betale)

Så man kan jo godt lave en kontrakt hvor man forlanger Maskinforordningens krav opfyldt. Og kontrakten er godt nok Sikkerhedsstyrelsen uvedkommende, men så er det en civilretslig sag og stadig økonomisk bindende for fabrikanten.

Og I Maskinsikkerhed ApS er vi både klar til at hjælpe fabrikanter med at opfylde kravene i Maskinforordningen, og til at lave købers udbudstekst.
Ring bare.

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Kontaktperson

Pernille Brøndum
pbr@maskinsikkerhed.dk

Send til en kollega

0.031