23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Salling Autogenbrug har knækket koden til grøn forretning

Erhvervshus Midtjylland har været en vækst-sprøjte til autogenbrugets grønne omstilling, siger bæredygtighedschef Lise Korsgaard.

Omkring 1000 biler ender hvert år som skrot hos Salling Autogenbrug i Skive. På landsplan er det 120.000 biler.

”Det bliver til store mængder affald, og derfor er det afgørende for klimaet, hvordan vi håndterer det”, siger Lise Korsgaard, som driver Salling Autogenbrug sammen med sine to brødre.

De seneste år har virksomheden været i gang med en grøn omstilling efter forslag fra Business Skive om at søge EU-puljer gennem Erhvervshus Midtjylland.

Det har givet markante vækstmuligheder i virksomheden, som i dag har 18 ansatte. Indtil for 2 år siden lå virksomheden i Nordsalling, men efter en omfattende brand er den flyttet til Skive i et nyrenoveret domicil, som er tre gange så stort.

”Vi har fået plads til at skrue op for vores grønne omstilling, som blev kickstartet af Erhvervshus Midtjylland. I starten tog vi små bitte museskridt, men det sidste år er det gået rigtig stærkt”, understreger Lise Korsgaard.

I dag skiller Salling Autogenbrug bilerne fuldstændig ad for at bruge mest muligt igen. En bil vejer ca. 1000 kg, og før er 300 kg endt som affald. Men den mængde er det lykkedes at vride ned under 100 kg.
 
”Hvor lang tid, det ville tage at skille bilerne ad, og hvad restmaterialerne kunne bruges til vidste vi ikke på forhånd. Men f.eks. seler og airbags bliver pillet ud og solgt til mode- og møbelindustrien”, fortæller Lise Korsgaard.

Firstmover i branchen
Indtil videre er Salling Autogenbrug de eneste i branchen, der gør det. Men de har ikke seler og airbags nok til at dække efterspørgslen, så Lise Korsgaard håber at inspirere kollegerne.

Som firstmover i vores branche har vi ikke haft nogle at sparre med eller spejle os i. Men med kontakten til Erhvervshus Midtjylland har vi fået nogle legekammerater, som har hjulpet os med at udvikle en grøn forretningsmodel”.

De penge, Salling Autogenbrug har fået til at hyre eksterne rådgivere bl.a. i grøn cirkulær omstilling, kunne virksomheden ifølge Lise Korsgaard ikke have betalt selv.

”Men vi har lært meget af dem, og det er vildt at leve i et land, hvor der er hjælp til at lave en forretning ud af grøn tankegang. Vi har knækket koden til det på grund af de mange tilbud og programmer fra Erhvervshus Midtjylland og deres kæmpe hjælp i ansøgningsprocessen”. 

Salling Autogenbrug har bl.a. fået udviklet et datasystem til at håndtere restmaterialer. Og en CO2 beregner, som dokumenterer, hvor meget CO2 udslippet mindskes, når kunder afleverer en bil hos dem.

Book uforpligtende møde
Uanset branche og hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde med Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047