23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fleksibel produktion med KUKAs nye AMR'er

KUKA har udvidet sit sortiment af nichetilpasset udstyr til moderne logistik og Industri 4.0.

Der er tale om de selvkørende platforme (AMR) KMR iisy og KMP 1500P. – Lagerstyring er et segment i vækst, og det udvikler sig hurtigt. Her kan vi levere løsninger, som er helt på forkant med udviklingen, siger Micael Amandusson, Channel Manager hos KUKA Nordic.

KMR iisy, der har en cobot monteret på platformen, er en fleksibel løsning til automatiseret pick-and-place. Løfteevnen er 11 eller 15 kilo, som den kan læsse på platformen og derefter transportere hurtigt og sikkert i lagermiljøet. Platformen kan bære op til 200 kg og bevæger sig med en hastighed på 1,5 meter i sekundet.

Effektivt ved mindre serier

På sin vej gennem lokalerne kan den håndtere et ubegrænset antal stationer. Det gør det muligt at omlægge og håndtere mindre serier uden større omkostninger eller arbejdsindsats. Programmeringen udføres nemt med SmartPAD-kontrolenheden.

KMR iisy er udstyret med 3D-kameraer og via SLAM-navigation (Simultaneous localization and mapping) kan den køre frit rundt uden at kollidere med mennesker eller andet udstyr. Den har endda det, man kalder obstacle avoidance – det vil sige, at den kan registrere og navigere uden om midlertidige forhindringer. 

Platformen har kapslingsklasse IP54 – hvilket ikke kun er vigtigt ud fra et tæthedsperspektiv, men også vigtigt, når det kommer til indtrængen af snavs, renrumsklassifikation 3 og ESD-beskyttelse i henhold til ISO 61340-5-1 og ANSI ESD S20.20. Den udsender kun meget få partikler eller andre emissioner.

– Det betyder, at man kan bruge den i miljøer, hvor der er høje krav til renlighed, for eksempel ved håndtering af halvledere eller andre følsomme elektroniske komponenter, siger Micael Amandusson.

En anden interessant funktion er, at den har en induktiv ladeplade. Det betyder, at KMR iisy kan lade op, mens den f.eks. står ved en station og læsser.

Smidig platform til større læs

Til dem, der skal håndtere større læs, lancerer KUKA nu også KMP 1500P, en mobil platform, der kan klare op til 1,5 tons. 

Ligesom KMR iisy bevæger KMP 1500P sig hurtigt og med høj nøjagtighed gennem lokalerne: 1,5 meter i sekundet med fuld last og lidt hurtigere, 1,8 meter i sekundet, uden last. Her bruges også 3D-kameraer og SLAM-navigation. For at kunne identificere lasten har den en scanner, der aflæser QR-koder på lasten, hvilket giver sikker sporbarhed.

– Den er meget nem at programmere. Dette giver dig mulighed for hurtigt at justere produktionen og optimere dine processer uden at miste effektivitet. Behovet for vedligeholdelse håndteres også nemt og hurtigt, siger Micael Amandusson. 

Den er også effektiv, når det kommer til opladning og driftstid. På en to-timers opladning kan KMP 1500P køre i otte timer. Den kan også hurtigoplade på en time og nå op til 80 procent kapacitet. Næste år kommer funktionen til at oplade den induktivt, mens den er i gang.

KUKA Nordic AB
Hårup Tværvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32605192

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047