23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rigtools afdækker 3D-print teknologier

Den danske virksomhed Rigtools fik hjælp fra Teknologisk Institut til at afprøve ny 3D-print-teknologi og undersøge materialer for at optimere virksomhedens produktion. Det skete i et MADE Demonstrationsprojekt, og virksomheden fik udviklet en tæt-på-færdig prototype - nu leder man efter en partner, så prototypen kan blive printet og testet.

Rigtools fremstiller specialkonstrueret værktøj til borerigge verden over, og man har oplevet udfordringer ved at optimere udstyr og maskiner.

Derfor fik virksomheden hjælp fra Teknologisk Institut - Materialer til at undersøge virksomheden mulighederne inden for 3D-print i et MADE Demonstrationsprojekt.

I projektet ønskede SMV’e, der har hovedkontor i Randers, at producere en komponent i titanium.

Projektet har hjulpet Rigtools med at indkredse de mange muligheder, der er inden for 3D-print. I samarbejde med Teknologisk Institut har produktionsvirksomheden fået udviklet et design på en prototype.

- Vi har været glade for at være en del af det her MADE-projekt. Det har givet os nogle muligheder for at udvikle teknologi og undersøge materialer, som vi ellers ikke har mulighed for, fortæller Per Krogh, CTO og grundlægger af Rigtools.

Tæt på færdig prototype

- Vi har fået et design på en prototype, som er 95 procent i mål. Det, vi arbejder med nu, er at finde en helt rigtig printteknologi og partner til at printe vores prototype, lyder det fra Per Krogh.

En af de metal 3D-print teknologier, som Rigtools har undersøgt, er ’Laser Powder Bed Fusion’. Denne teknologi anvender pulver som printmateriale, og pulveret smeltes sammen med laser.

- Nogle af fordelene er, at det er en meget moden teknologi, som har nogle rigtig gode mekaniske egenskaber, forklarer Morten Lisberg Jørgensen, konsulent hos Teknologisk Institut.

Den primære udfordring, som Rigtools står tilbage med, er at det kan blive en udfordring at finde en partner, der har en tilstrækkelig stor maskine, der kan 3D-printe emnet.

Teknologisk Institut - Materialer
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

Brian Lykke Christensen
Forretningsleder - Industriel 3D-print
+45 72202058 blc@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.204