Store produktions besparelser hos British American Tobacco (BAT)

| Medlemsnyhed | Indrykket af Busch Vakuumteknik A/S

I produktionen anvendes BAT både vakuum til fastholdelse, håndtering og pakning af deres produkter. Via en energioptimerende proces har de skabt store energibesparelser på deres vakuumsystemer.

British American Tobacco (BAT) producerer cigaretter og andre tobaksvarer i Bayreuth, Tyskland. De anvender vakuum til både fastholdelse, håndtering og pakning af cigaretter. BAT har været igennem en energioptimerende proces hvor begge af deres vakuumsystemer er blevet inspiceret.
Det ene system, bestående af Mink klovakuumpumper, gav betydelig større besparelser end det andet vakuumsystem.

BAT producerer 200 millioner cigaretter hver dag i Bayreuth, for mere end 30 forskellige mærker. 36 procent af produktionen er til det tyske marked, resten eksporteres til andre lande, for det meste europæiske. De nyeste maskiner, har en kapacitet på 20.000 cigaretter per minut, hvilket svarer til 1.000 pakker. Alle processer er computerstyret, og forbundet med hinanden. Denne type automatisering, og de høje produktionshastigheder BAT arbejder med, kræver en sikker vakuumforsyning.
Vakuumforsyningen bruges både til transporten af tobak, til produktionsmaskinerne, sidst men ikke mindst ved emballeringen af kartonerne, til afsendelse.

BAT´s produktionsanlæg har en længde 600 meter, og var udstyret med 2 centralvakuumsystemer.
Den ene bestod af væskeringspumper mens den anden havde oliesmurte lamelvakuumpumper. Begge systemer er tidligere blevet inspiceret med henblik på energi- og effektivitetsoptimering. Busch anbefalede på daværende tidspunkt Mink MV klovakuumpumper, fremfor de oliesmurte lamelvakuumpumper. De første testforsøg viste meget positive resultater, med den nye teknologi.

Siden midt 2015, har det nye vakuumsystem, bestående af 7 Mink MV klovakuumpumper, været i fuld drift. Vakuumsystemet styrer selv pumpehastigheden, på bagrund af behovet, derved aktiveres kun de nødvendige vakuumpumper.

En Mink MV med en 50-Hz motor med 18,5 kilowatt, opnår generelt en pumpehastighed på 1.000 kubikmeter i timen, hvis en oliesmurt lamelvakuumpumpe skal nå samme hastighed har den brug for en 30 kilowatt motor. Derved er strømforbruget ved en Mink MV 11,5 kilowatt mindre.
Hos BAT resulterer det i en årlig besparelse på mere end 9.000 EUR pr. pumpe, hele system har derfor givet BAT en årlig besparelse på ca. 63.500 EUR.

Foruden energioptimeringen har Mink MV også en anden klar fordel sammenlignet med oliesmurte lamelvakuumpumper, Mink klovakuumpumper er nemlig næsten vedligeholdelsesfri.
Oliesmurte lamelvakuumpumper skal have skiftet olie, grundet indsugning af støv, ved olieskift, og så skal alle filterelementer også skiftes, årligt skal alle pakninger og sliddele også skiftes, ved en større inspektion.

Når der indsuges støv i Mink klovakuumpumpen, udledes det igen uden af skade vakuumpumpen, vedligeholdelsen består af et årligt tjek af vakuumpumpen, samt udskiftning af olien i gearkassen efter 20.000 driftstimer. Det lave vedligeholdelsesniveau er muligt på grund af det kontaktfrie drift princip, hvilket også fjerner behovet for væsker i kompressionskammeret. 
Omkostningerne til reservedele, arbejdstimer, og bortskaffelse af brugte dele, er fuldstændig elimineret. Dette gjorde det muligt at reducere vedligeholdelsesomkostningerne med ca. EUR 9.600 om året for alle syv vakuumpumper.

BAT i Bayreuth er ISO 50001 certificeret, og har været i stand til at reducere energiforbruget med 34 procent fra 2005 til 2014 samt CO2-udslippet med 38 procent. På grund af det nye centralvakuumsystem, vil energiniveauet fortsætte med at udvikle sig i en positivt retning, især når det andet centralvakuumsystem med væskeringspumper, også skal udskiftes med Busch Mink MV klovakuumpumper.

For at læse mere om mulighederne for et vakuum tjek tryk her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Busch Vakuumteknik A/S

Parallelvej 11
8680 Ry
Danmark
Busch Vakuumteknik A/S

Billeder & videoer

British American Tobacco Fig. 2British American Tobacco Fig. 3

Send til en kollega

0.123