23948sdkhjf
Del siden
Annonce

KUKA fremviser tilpassede robot applikationer på EMO, Hannover

Brugervenlige automationsløsninger til metalindustrien bliver en central del af KUKAs messedeltagelse på EMO Hannover.

Det er en flagskibsmesse for metalforarbejdningsindustrien, hvor det globale automationsselskab vil udstille deres omfattende produktsortiment for denne sektor. EMO Hannover afholdes hvert tredje år, og i år åbnes portene fra den 18. til den 23. september 2017 på Hannovers messeområde. KUKA-standen findes i Hal 25, stand D81.

"Metalindustrien står aktuelt over for den udfordring at organisere produktionen på en effektiv måde og at være tæt på kunden. Dette kan kun opnås med intelligent, robotbaseret automation. Derfor leverer vi skræddersyede løsninger til vores kunder" siger Winfried Geiger, Business Development Manager hos KUKA Roboter GmbH. Det primære fokus med KUKA-udstillingerne vil være ready2_use-pakkerne, som understøtter virksomheder inden for metalforarbejdningsindustrien i deres automationsproces.

ready2_use: Forkonfigurerede og koordinerede anvendelsesspecifikke pakker

ready2_use-pakkerne takler udfordringerne ved automation. "Pakkerne tilbyder fleksible løsninger, som vi har udviklet i samarbejde med vores systempartnere til en række forskellige brancher", forklarer Geiger. Anvendelsesområder for ready2_pilot og ready2_grip vil kunne ses på EMO. ready2_pilot er en trådløs løsning, som er specielt let at anvende, og som hurtigt kan implementeres. Den særdeles hurtige indlæringskurve betyder, at brugeren lynhurtigt kan indlære stort set enhver industrirobot fra KUKA.

Mindre og mellemstore virksomheder kan få gavn af ready2_grip, en let integrerbar, forkonfigureret griberpakke. Her fungerer robotten som en håndteringsassistent, og hjælper f.eks. med at fylde og tømme maskiner. Pakken fremvises på messen sammen med KR AGILUS Waterproof (WP) lille robot.

Praktiske anvendelsesområder demonstreres med to robotceller

KUKA fremviser endvidere to robotceller på Hannover. Den første celle demonstrerer den enkle kommunikation mellem en robot og en værktøjsmaskine, hvilket opnås med styringssoftwaren KUKA.PLC mxAutomation. Denne software giver mulighed for gnidningsløs integration af KUKA-robotterne i eksisterende koncepter med operatørstyrede værktøjsmaskiner, f.eks. i kombination med Siemens Sinumerik Operate Run MyRobot. Funktionsblokke gør det let at styre robotterne inden for det velkendte PLC-programmeringsmiljø. Hvad angår operatørstyring, har brugeren kun brug for minimal viden om robotprogrammering.

Den anden celle viser en robotbaseret fræseløsning. Fræserobotter udfører bearbejdningsopgaverne ligesom værktøjsmaskinerne. De er imidlertid endnu mere fleksible og alsidige som følge af deres store arbejdsområde og seks akser. I eksemplet på messen benyttes der en robot til høje nyttelaster, som færdigbehandler støbte emner. Med den teknologisoftwarepakke, der benyttes her, KUKA.CNC, er det muligt at eksekvere CNC-koderne direkte, uden at være nødt til at kompilere dem i robotsprog. På denne måde bevares alle CNC-funktionaliteter, såsom søsterværktøjer og korrektion af redskabsradius, fuldt ud.

Messepræsentationen afrundes med et udvalg af robotter

Ud over de anvendelsesspecifikke pakker og celler præsenterer KUKA en robot fra KR CYBERTECH nano-serien, en KR CYBERTECH og en robot til høje nyttelaster fra 90 til 300 kg, KR QUANTEC. KR CYBERTECH-serien udgør verdens mest omfattende modelsortiment i kategorien for lave nyttelaster. Den er yderst velegnet til pladsbesparende cellekoncepter. De udstillede robotter er specialudviklet til at håndtere små komponenter.

 

KUKA Nordic AB
Hårup Tværvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32605192

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047