23948sdkhjf

Test af ny svejsemaskine giver indblik i nyeste teknologi

| Medlemsnyhed | Indrykket af Migatronic A/S

Den nordjyske smedevirksomhed B&E Stål A/S følger udviklingen i smedefaget tæt og er altid på udkig efter nye løsninger. Derfor har de testet den nye svejsemaskine Sigma Select fra Migatronic.

Efter 33 timers lysbuetid på 3 uger er svejsekoordinator Jim Karlsen klar til at beholde test-maskinen i produktionen.

B&E Stål har 84 års erfaring inden for stålløsninger, og op mod 50 klejnsmede producerer færdige skræddersyede løsninger til kunder primært i byggebranchen. Blandt produkterne er stålkonstruktioner til bygninger, kranbaner, gangbroer til vindmølletårne, udstyr til parkeringshuse og en lang række andre specialprodukter i sort stål.

- Mange af de færdige løsninger udvikler vi sammen med vores kunder. Vi leverer et hav af forskellige produkter, så vi bruger mange forskellige processer i produktionen. Det er nødvendigt for at vi kan levere præcis det, kunderne efterspørger. Derfor er der nærmest ingen grænser for, hvad vi kan fremstille i stål, siger Jim Karlsen, svejseansvarlig hos B&E Stål.

Sammen med bukke-, skære-, og boreprocesserne er svejsning en vigtig produktionsproces, da det giver mulighed for at udforme produkter præcis efter kundernes behov. Samtidig er det vigtigt for virksomheden at holde sig opdateret på, hvad der rører sig i faget, hvilket er grunden til, at Jim sagde ja til at teste Migatronics nye svejsemaskine Sigma Select.

- Vi er glade for de Migatronic svejsemaskiner, vi allerede har i produktionen i dag, så da vi fik mulighed for at teste den nye svejsemaskine, sagde vi ja. Vores fleksibilitet og evne til at levere den bedste kvalitet forudsætter, at vi har den nyeste teknologi til rådighed. Det her var en oplagt mulighed for netop at få adgang til den nyeste svejseteknologi, fortæller Jim Karlsen.

33 lysbuetimer på 3 uger

I løbet af 3 uger har flittige svejsere hos B&E Stål haft 33 lysbuetimer på Sigma Select, som er konfigureret med synergi og grafisk betjeningspanel. De har svejset med rørtråd og massivtråd i op til 20 mm plader i sort stål.

- Vi har især bemærket, at maskinen er god til start og stop og har effektiv køling. Den svejser præcist og stabilt, selv i tynde plader, hvor netop præcision er vigtigt. Vi har ikke tidligere haft maskiner med grafiske betjeningspaneler, men det har ikke været svært at vænne os til det. Det er nemt at finde de rette indstillinger, siger Jim Karlsen.

Sigma Select er udviklet til high-performance svejsning i industrien og konstrueret ekstra robust, så den kan tåle at komme ud for lidt af hvert i produktionshallerne. Svejsemaskinen er forholdsvis stor, men har et tyngdepunkt på højst 126 cm (eksklusiv gasflaske), så den nemt og sikkert kan flyttes rundt i en produktionshal. Trådrummet er placeret sådan, at tunge trådruller glider på plads frem for at skulle
skubbes, og den lave læssehøjde på maksimalt 61 mm gør det nemt at skifte de uhåndterlige gasflasker.

Det er ergonomiske fordele, som svejserne hos B&E Stål har bidt ekstra mærke i:
- Det er nemt at skifte selv de største gasflasker, fordi bunden af vognen, der hvor flasken står, er så tæt på gulvet. Det er nemt at vippe de store gasflasker på plads, uden at vi skal løfte dem. Det er en stor fordel for svejserne i hverdagen, siger Jim Karlsen.

Desuden er gasflaskerne spændt fast med en kæde, som er mere robust end en almindelig rem. Det er mere sikkert, når maskinen skal skubbes rundt i produktionen.

Tilkøb af nye funktioner

Sigma Select er en modul-baseret svejsemaskine, som giver brugeren mulighed for at skræddersy maskinen efter specifikke behov, og senere tilkøbe funktioner eller svejseprogrammer, hvis behovene ændrer sig.

Netop fordi B&E Stål producerer færdige skræddersyede løsninger, opstår der af og til nye behov for udstyr. Normalt køber virksomheden nye svejsemaskiner, hvis de får en opgave ind, som kræver noget andet udstyr end det, de allerede har, men i og med at det er nemt at tilkøbe nye funktioner til Sigma Select, er det en mulighed Jim Karlsen ville overveje:

- Hvis vi fx fik en opgave, som skal udføres i aluminium, kunne det være en mulighed at tilkøbe pulsfunktion til den synergi-maskine, som vi har testet. En ny pulsmaskine vil være en stor omkostning, fordi det er en funktion, vi ikke bruger så tit. Men det kommer alt sammen an på opgavens specifikationer og størrelse.

Fleksibiliteten i de mange konfigurationsmuligheder og specielt de egenskaber, der gør Sigma Select nem at håndtere i produktionen, gør, at Jim Karlsen gerne vil beholde den Sigma Select, der har indgået i produktionen i testperioden:

- Altså, hvis Migatronic kom til at glemme maskinen her, så ville det absolut ikke gøre noget. Vi vil meget gerne beholde den, smiler Jim Karlsen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Migatronic A/S

Aggersundvej 33
9690 Fjerritslev
Danmark
Migatronic A/S

Send til en kollega

0.114