23948sdkhjf

Vi fejrer hjernen bag 10 års robotprojekter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Blaaholm A/S

I 10 år har Simon Bak været hjernen og opfinderen bag over 100 robotanlæg, som har automatiseret produktionen hos vores kunder. De første 8 år i ScanRobot A/S og de sidste 2 år i Blaaholm A/S.

I Blaaholm markerer vi jubilæet og ser tilbage på den fantastiske udvikling af virksomheden og de højteknologiske robotprojekter hos kunderne. Vi ønsker Simon et stort tillykke med dagen.  

Simon er problemløseren   

Vi har besøgt Per Kjærgaard, direktør i Kjærgaard Paprør. Per har samarbejdet med Simon gennem 8 år, og Blaaholm har leveret 4 robotanlæg til Kjærgaard Paprør og et nyt robotanlæg er ved at blive indkørt. Per fortæller: 

”Simon og jeg har et fantastisk samarbejde. Jeg er tæt på udviklingen af anlæggene, og det kan jeg godt lide. Vi finder sammen de rigtige løsninger. Simon er virkelig en engageret person og god til at løse tekniske udfordringer. Han har stor teknisk viden og knowhow – ja han kan mere end de fleste i branchen” 

”I Kjærgaard Paprør har vi især over de sidste 10 år optimeret vores produktion og øget vores omsætning med 50% alene via automatisering og medarbejderstaben er den samme. Vores medarbejderne er også begejstret for den udvikling vi har været igennem sammen med Simon og den øvrige stab i Blaaholm. Vi fortsætter samarbejdet med Blaaholm og vi har planer om at indkøre endnu flere anlæg” fortæller Per Kjærgaard.   

Simon finder løsninger, hvor vi andre har givet op

Bag Simon er der et team af dygtige teknikere i Blaaholm. Samarbejdet er tæt og der er stor gensidig respekt. Vi spørger servicetekniker Bill Schmidt og projektleder Søren Bach, om de kan uddybe deres samarbejde. Bill Schmidt griner og udbryder: ”Simon er et rodehoved, men han kan virkelig løse de tekniske udfordringer vi nogle gange løber ind i, og hvor vi andre har givet op. Han er uundværlig for os.”    

Søren Bach supplerer og fortæller med et smil på læben: ”Simon er p…. god til at købe ind uden et indkøbsnummer. Han slipper afsted med det, for han er jo en hyggelig mand. Når jeg sidder med projekterne, og han laver reviews, så spørger han på en ydmyg måde, hvorfor jeg har valgt at løse det sådan, og det er fedt, så får vi nemlig en god dialog om konstruktionen”.

”Simon kan lynhurtig spotte, hvis der er fejl i konstruktionen eller hvis noget skal løses på en teknisk smartere måde. Han har en fantastisk praktisk tilgang til det, og kan lynhurtigt udtænke en alternativ løsning eller en plan B pga. hans mange års erfaring og hans kreativitet ikke mindst” uddyber Søren Bach.       

Historien

Faktisk startede udviklingen af robotanlæg op tilbage i 2008. I Blaaholm var der en del forespørgsler på robotanlæg allerede tilbage i 2005, og det gav Torben Blaaholm blod på tanden. Torben Blaaholm kontaktede derfor Simon Bak, som på daværende tidspunkt også var kendt i branchen som en dygtig robot ingeniør. Sammen stifter de ScanRobot i marts 2008 med Simon Bak som adm. direktør og udviklingen af robotanlæg begynder. 

ScanRobot sidder til leje ved Blaaholm i de næste 8 år. Virksomheden vækster og flere medarbejdere ansættes løbende. I efteråret 2016 køber Blaaholm A/S ScanRobot A/S Gevinsten i det nye setup er, at Simon Bak kan slippe flere administrative opgaver og koncentrere sig om udvikling og salg. Vi tilfører endnu flere kompetencer og medarbejdere til robot og automationsprojekterne til gavn for vores kunder og en plan om vækst kan iværksættes.

Her i marts 2018 kan vi glædeligt konstatere, at vi mærker væksten indenfor robot og automation ske i Danmark. De kunder vi har fortsætter kontinuerligt med at produktionsoptimere, og nye kunder kommer løbende til. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Blaaholm A/S

Limfjordsvej 13
6715 Esbjerg N
Danmark
Blaaholm A/S

Send til en kollega

0.113