23948sdkhjf

8 ud af 10 virksomheder har ikke styr på handskeforbruget

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berendsen Textil Service A/S

Mange virksomheder har et markant overforbrug af arbejdshandsker, som kan ses både på bundlinjen og i miljøregnskaberne. Ny løsning giver fuld styring over handskeforbruget

Det er en totaløkonomisk fordel at outsource virksomhedens handske-løsning

Hvert år bliver millioner af arbejdshandsker brugt til at beskytte medarbejdere mod de risici, der er en del af deres arbejde. Alligevel viser en Berendsen-undersøgelse, at 8 ud af 10 virksomheder ikke ved – og ikke har styring over – hvor stort et antal af arbejdshandsker, deres medarbejdere bruger. Det er dyrt for både miljøet og virksomhederne, der typisk bruger 1.500-5.000 kr. på arbejdshandsker per medarbejder om året.

Sikkerhedskravene til arbejdshandsker stiger konstant, og især i større industrivirksomheder er handsker blevet en væsentlig udgift. Brandhæmmende eller skærefaste handsker bliver tit smidt ud efter få ganges brug, selvom de er dyre handsker – og handsker med f.eks. olierester, der skal bortskaffes som ”farligt affald”, koster både virksomhederne gebyrer og administrationstid. Derfor bliver mange virksomheder overraskede over, hvor god totaløkonomien er i at outsource deres handske-løsning til en leverandør, som hver uge vasker, kvalitetstjekker og leverer handskerne, så de kan genbruges i stedet for at smides ud”, siger Palle Rasmussen, General & Market Manager hos Berendsen Danmark.

Berendsens løsning reducerer handskeforbruget med 20 %

For at hjælpe virksomheder med at få styr på handskeforbruget har man hos Berendsen udviklet et intelligent system, som gør det muligt for kunderne at få et fuldstændigt overblik over alle deres handsker i cirkulation. Palle Rasmussen forklarer:

Alle de arbejdshandsker, vores kunder lejer hos os, er forsynede med en chip, og via vores tracking-system kan virksomhedens ledelse få et præcist overblik over hver medarbejders handskeforbrug. Vi ved, at det motiverer medarbejderne til at passe på og genbruge deres arbejdshandsker – og vores erfaringer fra vores kunder i Sverige viser, at systemet i sig selv reducerer handskeforbruget med gennemsnitligt 20 %, men for rigtig mange virksomheder er tallet langt højere. Samtidig giver systemet ledelsen et bedre overblik over, om medarbejderne bruger de rigtige handsker til opgaverne – så de kan gribe ind i tide, hvis der er behov for at gøre en indsats for at styrke medarbejdersikkerheden.

Markante miljømæssige besparelser

Overforbrug af handsker belaster ikke kun virksomheders budgetter – det påvirker også miljøet. Hos Berendsen gør man alt for at hjælpe kunderne med at dokumentere de miljømæssige besparelser, de opnår.

Når en virksomhed outsourcer deres handske-løsning til Berendsen, bliver handskerne vasket på et af vores svanemærkede vaskerier, hvor vi genbruger skyllevandet og anvender de mest miljøvenlige vaskemidler og -temperaturer. Og vi forsyner alle vores kunder med tal til deres grønne regnskaber, så de kan dokumentere hvor mange kilo handsker, de har fået vasket miljørigtigt – og hvor mange kilo farligt affald, vi har bortskaffet for dem korrekt”, siger Palle Rasmussen.

Berendsen sikrer fuld styring over handskeforbruget:

  • Når en virksomhed lejer arbejdshandsker hos Berendsen, holder vi styr på indkøb, vask, levering og bortskaffelse af handsker
  • Vores tracking-system giver fuldt overblik over hver medarbejders handskeforbrug, mindsker svind og motiverer de ansatte til at passe på handskerne
  • Specialvask af handskerne sikrer, at de kan genbruges – i stedet for at smides ud
  • Vi kvalitetstjekker alle handskerne inden levering
  • Udslidte handsker erstattes af nye, så der altid er det rette antal handsker til rådighed

Vil du mere om hvilke fordele, din virksomhed kan få ved at outsource jeres handske-løsning? Ring til tlf. 70 13 33 31 eller send en e-mail på: pmsupport@berendsen.dk – vi svarer på din mail indenfor et døgn.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berendsen Textil Service A/S

Tobaksvejen 22
2860 Søborg
Danmark
Berendsen Textil Service A/S

Send til en kollega

0.117