23948sdkhjf

Hvad betyder vanskelige indbygningsforhold for fejlvisningen på magnetisk induktive flowmålere?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Siemens A/S - Industry

Uafhængige test af Siemens magnetisk induktive flowmålere viser, at på trods af dårlige indbygningsforhold vil der være en fejlvisning på max 2 % for langt de fleste forstyrrelser.

Den magnetisk induktive flowmåler skal have et uforstyrret indløb på mindst fem gange rørets indre diameter og mindst tre gange samme i udløbet, hvis den specificerede nøjagtighed skal overholdes. Er der fx tale om en måler med en indvendig diameter på 100 mm, skal der altså være mindst 500 mm uforstyrret indløb og 300 mm uforstyrret udløb. Sådan skriver vi i vores datamateriale, men hvad sker der, hvis der ikke er plads nok, og man derfor må gå på kompromis?

Hvilken nøjagtighed kan jeg så forvente?

Dette spørgsmål kan ikke besvares præcist. Siemens har fået et uvildigt, internationalt anerkendt institut til at undersøge fejlvisningen, når indbygningsforhold ikke overholdes. Resultatet er, at uanset hvilken magnetisk induktiv flowmåler i Siemens MAG 5100W serie, du vælger, vil unøjagtigheden ikke overstige 2% af den målte værdi. Dette gælder dog ikke, hvis forstyrrelsen er en reguleringsventil, som altid bør placeres i god afstand fra måleren, og helst efter måleren i flowets retning.

Et praktisk tip

Har du en opgave, hvor det ikke er muligt at lave de ønskede fem gange uforstyrret indløb før måleren og tre gange efter, så prioriter det uforstyrrede indløb. Undersøgelser har vist, at forstyrrelser efter måleren påvirker nøjagtigheden meget mindre end forstyrrelser før måleren.

Vil du have mere information, kontakt produktspecialist Niels Chr. Christensen eller

Siemens Procesinstrumentering på telefon: 4477 5240

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Siemens A/S - Industry

Borupvang 9
2750 Ballerup
Danmark
Siemens A/S - Industry

Billeder & videoer

2018-03-26-minimal-fejlvisning2018-03-26-minimal-fejlvisning2

Send til en kollega

0.092