23948sdkhjf

AMP8000: Decentralt servodrevsystem

| Medlemsnyhed | Indrykket af Beckhoff Automation ApS

Motorcontroller og motor i én enhed skaber nye muligheder for modulære maskinkoncepter.

AMP8000 integrerer servodrevet direkte i servomotoren i en meget kompakt form. Ved at flytte motorelektronikken direkte over i maskinen reduceres pladsbehovet i elskabet til et enkelt koblingsmodul, som med kun ét kabel forsyner flere servodrev via et fordelingsmodul. Resultatet er markante besparelser i forhold til økonomi, plads, materialer og installation.

Motorcontroller og motor i én enhed giver store besparelser. Med AMP8000 reduceres pladsbehovet til drevet i elskabet til et enkelt koblingsmodul. Via EtherCAT P, der distribuerer EtherCAT-signaler og strøm i ét kabel, kan et IP-65-beskyttet fordelingsmodul, AMP8805, styre op til fem decentrale servodrev af typen AMP8000.

Hele systemet er kaskadekoblet og derfor kan selv komplekse motionsystemer implementeres med enkel topologisk opbygning. Beckhoff tilbyder præsamlede kabler som letter logistikken markant og minimerer kablingsfejl. Med færre og smallere kabelveje til motoren, minimeres monteringsarbejdet markant.

Optimalt design til effektiv integration af drev
Drevintegration af AMP8000 er usædvanlig kompakt designet. Motormodulet er placeret på bagsiden af motorakslen, og derfor er monteringsmålene for det decentrale servodrev identisk med dem i standard-servomotorerne fra AM8000-serien.

Den eneste dimensionelle forskel er den overordnede servomotors længde, som er udvidet med ca. 7 cm. For maskinbyggere betyder det et minimalt ekstra pladsbehov, og det er nemt at tilpasse den overordnede motionkontrol uden at skulle ændre maskindesignet.

Det decentrale servodrevsystem AMP8000 fås i to flangestørrelser F4 og F5. Der kan vælges forskellige modeller med motoreffekter mellem 0,61-1,23 kW og fastbremsemomentværdi fra 2,00- 4,8 Nm (F4) eller motoreffekter mellem 1,02-1,78 kW og fastbremsemomentværdi fra 4,10-9,7 Nm (F5). Sikkerhedsfunktionerne STO og SS1 er indbygget i AMP8000, og en række ekstra sikkerhedsfunktioner er under udvikling.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Beckhoff Automation ApS

Birkemose Allé 25
6000 Kolding
Danmark
Beckhoff Automation ApS

Send til en kollega

0.135