23948sdkhjf

Lynhurtig klingesav giver nye muligheder for savning af stål

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sanistål A/S

Med investeringen i en ny og lynhurtig klingesav er det nu særdeles attraktivt at overlade saveopgaver til Sanistål og for eksempel købe færdigskåret stål efter Kanban-princippet.

Nordeuropas mest moderne stållager, Saniståls 42.000 kvadratmeter store lager i Taulov, har netop fået en ny og meget effektiv klingesav. Saven er mere end 30 gange hurtigere end båndsave og kan save en ø60 over på bare 6 sekunder. Saven er ikke bare hurtig, men også meget præcis. Den har en savepræcision helt ned til +/- 0,05 mm.

”Med denne investering udvider vi savekapaciteten i Danmark ganske betragteligt. For mange kunder er savning en flaskehals i deres travle hverdag. Men nu kan de få store serier færdigsavet stål leveret fra os fra dag til dag,” siger Michael Lund, direktør for stål og metaller i Sanistål.

 

Fokus på kerneforretningen

Klingesaven er målrettet produktionsvirksomheder, der har brug for store serier af fx Saniståls eget brand inden for blankt stål, Unico IM, men andre produkter kan også blive savet på den nye klingesav. ”Vi henvender os til virksomheder, der i den globale og nationale konkurrence gerne vil fokusere på deres kernekompetence inden for bearbejdning af stålet. Vi ved, at savning for mange kunder er et nødvendigt onde, som ikke skaber direkte værdi til deres forretning. Derfor giver det god mening at overlade det til os,” siger Ulrik Kirk Boesen, produktspecialist i Sanistål.

Klingesaven har højteknologisk feeder, som automatisk trækker stålstængerne ind, og bagefter sorterer den automatisk de færdigsavede emner, hvilket betyder, at Sanistål ikke behøver at have folk til fast at stå og betjene saven. Der kan lægges op til 6000 mm langt stangstål i magasinet, som har en kapacitet på op til 5 tons.

”Vi samler ordrerne fra vores kunder og forventer derfor, at saven kommer til at køre helt op til 20 timer i døgnet. Det betyder, at vores omkostninger kan holdes nede, og vi kan tilbyde vores kunder et meget attraktivt set-up,” siger Ulrik Kirk Boesen.

 
Minimal lagerbinding

For at sikre kunderne en så optimal produktionsproces som muligt, kan de også købe færdigskåret stål efter Kan-ban princippet. Det betyder, at kunderne får leveret stålet savet i de korrekte længder og klar til brug i takt med, at de får behov for nye forsyninger. Udover Kan-ban og Just in time levering, kan Sanistål også tilbyde sine kunder fastprisaftaler.

”Kunden slipper for at binde kapital i et råvarelager, idet vi laver et lager hos os med færdigsavede emner til kunden, som vi kan levere fra dag til dag. Leveringsikkerheden vil være helt i top, og leveringstiden kommer helt i bund,” siger Michael Lund og fortsætter: ”Det er vores mål at være en værdiskabende samarbejdspartner for vores kunder, og det vil vores nye klingesav og setupet omkring den helt klart bidrage til.”

Saniståls klingesav kan save:

  • Rund fra ø20 til ø152 mm.
  • Firkant fra 20 til 135 mm.
  • Færdige emner fra 12-1500 mm.
     

Kontakt vores erfarne stålspecialister og få mere information om dine muligheder med klingesaven.
Tlf.: 72 27 81 81
Mail: staal.aal@sanistaal.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sanistål A/S

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Danmark
Sanistål A/S

Send til en kollega

0.117