23948sdkhjf

Forbedre dit indeklima og helbred med den rette luftfugtighed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Vidste du, at luften er for tør i næsten halvdelen af og kan gå ud over vores produktivitet og øge sygefraværet?

At sikre en korrekt luftfugtighed med et befugtningssystem er derfor både en økonomisk såvel som menneskelig investering, da et optimalt indeklima kan øge produktiviteten og sænke sygefraværet samtidig med, at medarbejdere får et behageligt indeklima at arbejde i.

Mindsk smittespredning med befugtning

Den anbefalede luftfugtighed er på over 40 % RH. Den indendørs luftfugtighed befinder sig dog under dette niveau i cirka halvdelen af året timer, og det er her, der er behov for befugtning. Hvis der ikke tilføres fugt til luften, stiger risikoen for smittespredning af luftbårne vira.

Mange kontrollerer allerede deres luftskifte med et ventilationsanlæg, hvilket er med til at reducere CO2-indeholdet i luften. Men det gør også, at luften kan blive for tør, og det er derfor nødvendigt at integrere et befugtningssystem i ventilationen, så mængden af fugt i luften også kan styres. Gennem denne løsning er det muligt at opretholde en konstant luftfugtighed på de anbefalede minimum 40 % RH og dermed sænke risikoen for smittespredning.

Luftfugtigheden spiller en vigtig rolle i mange brancher

En korrekt luftfugtighed har en afgørende betydning i mange forskellige miljøer. For kontormedarbejdere kan det forhindre slimhinderne i at udtørre, koncentrationsbesvær, træthed og hovedpine med flere. I sundhedssektoren er en rigtig luftfugtighed en vigtig faktum i forbindelse med helbredelse og bevarelse af sundhed og er med til at sikre en høj effektivitet. I boligbyggerier kan man nedsætte forekomsten af sygdomme blandt beboerne og undgå, at de oplever som gener som tørre øjne og tør næse og hals.  

Ønsker du at vide mere om indeklimaet på din arbejdsplads, i dit hjem eller i dine børns daginstitution og skole, er du velkommen til at kontakte vores indeklimakonsulent, Jeanet Berg, som tilbyder et gratis indeklimatjek.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.127