23948sdkhjf

Grædstrup Stål styrker miljøfordelen med nyeste Jotun teknologi

| Medlemsnyhed | Indrykket af Jotun Danmark A/S

Jotun har i tæt samarbejde med Grædstrup Stål optimeret til en mere bæredygtig og miljørigtig løsning.

Grædstrup Stål, der har Nordeuropas største automatiske  anlæg til pulverlakering, har været meget fokuseret på en forbedring af den i forvejen miljørigtige løsning. Anlægget kan håndtere produkter helt op til en længde på 24m, 5m i højden og 50cm i bredden.  Anlægget er konstrueret, så der opnåes en udnyttelsesgrad af pulveret på over 90%. 

Ved skiftet til Jotuns seneste teknologi har Grædstrup Stål opnået 2 yderligere fordele: 
Med Jotun Concept Teknologi er man nu istand til at lakere flere m2 pr.  kilo pulvermaling. Keld Knudsen, indehaver af Grædstrup Stål udtaler ”Grædstrup Stål har sparet 15% i pulverforbrug, da vi med Jotuns løsning lettere kan påføre pulver i de vanskelige steder/geometrier på emnet. I det hele taget er pulveret mere optimalt fordelt end standard pulvermaling på markedet.

Den anden fordel er besparelser i form af en positiv indvirkning på produktionstiden. Produktionsomkostningerne er blevet sænket mærkbart og den sparede energi har medført en mere miljørigtig løsning. Ved brugen af Jotun pulver har det været muligt at sænke temperaturen i hærdeovnen, hvilket betyder en hel del, når der skal opvarmes  mellem 4-5 tons pr. åg. Det bliver til store besparelser i løbet af et år. Ved brugen af Jotun pulver har det været muligt at sænke temperaturen i hærdeovnen med 10-15%. Samtidigt med energibesparelsen har Grædstrup Stål opnået en hurtigere gennemløbstid på produkterne i malerkabinnen på grund af øget maleeffektivitet.

Så snart produkterne kommer ud af ovnen, kan de pakkes og gøres klar til levering, hvilket er en stor force i forhold til vådmaling.  Der arbejdes helt uden organiske opløsningsmidler (VOC) og pulveret indeholder ikke bly og andre tungmetaller. Dette giver et bedre arbejdsmiljø, end ved anvendelse af vådmaling og et mindre udslip af skadelige stoffer til miljøet - Alt i alt en bæredygtig løsning.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Jotun Danmark A/S

Jernet 6
6000 Kolding
Danmark
Jotun Danmark A/S

Send til en kollega

0.143