23948sdkhjf

Brexit har allerede påvirket handelen mellem EU og Storbritannien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Den. 29 marts 2019, datoen fremkalder ved første øjekast formentlig ingen reaktion, om ikke andet er det dagen hvor Storbritannien og EU klipper båndene, og officielt udmelder sig af det europæiske samarbejde.

Der har dog allerede i et godt stykke tid været forhandlet om særtaler mellem EU og Storbritannien, men på det seneste synes forhandlingerne at have ramt en mur. Derfor forbliver det fremtidige handelssamarbejde mellem Storbritannien og EU-27 uklart. Hvad vi hos Atradius har erfaret indtil nu er, at Brexit har haft en signifikant indvirkning på handelsstrømmene mellem EU og Storbritannien. Eksempelvis er det britiske pund faldet med 14 % mod Euroen over de sidste to år, hvilket betyder faldende købekraft blandt briterne, men samtidig også har set britisk eksport vækste på højeste niveau siden 2012. Vi forventer dog en stabilisering af valutakursen i anden halvdel af 2018 og gennem 2019, hvilket medfører en normalisering af handelsstrømmen mellem EU-27 og Storbritannien. Dette er dog forudsat at de igangværende Brexit-forhandlinger når en løsning for begge parter – forhandlinger som på nuværende tidspunkt lader til at have ramt en mur. Hos Atradius har vi et vågent øje på situation, og hvilken betydning udfaldet vil have for salg til Storbritannien.

Læs hele vores rapport om den nuværende situation mellem EU-27 og Storbritannien, og se hvilken effekt Brexit har haft på udviklingen i din branche. Klik her for at læse den fulde rapport. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.103