23948sdkhjf

Kontaktløse encodere til seriøst store akseldiametre

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

PRODUKTNYHED

Kübler, et af Hans Følsgaard A/S’ meget populære automatikagenturer, leverer med Limes Li50 encoderen en ultrasmal, ekstern kontaktløs aftastning til seriøst store akseldiametre. Aftastningen kan i øvrigt ske med stor afstand både indvendigt og udvendigt på akslen

Det er langt fra altid, at motorer og gear følger de forventede standarddimensioner, men i en tid og verden, hvor alt skal måles, vejes og dokumenteres – ikke mindst af hensyn til feedback i systemerne – så er der brug for at kunne aflæse omdrejningshastigheder og –retninger. Det gælder også i de tilfælde, hvor mekanikken går langt ud over rammerne for standardmålene for elektronisk aftastning af de mekaniske parametre.

Det har fået Kübler, som er et af Hans Følsgaard A/S meget populære automatikagenturer, til at fremstille en ny serie af kontaktløse encodere, der egner til applikationer, hvor akseldiametrene kan være endog meget store. Limes Li50-familien er i praksis én elektronisk aftastningsenhed, der kan fungere sammen med magnetiske ringe, der kan placeres på de store aksler til enten udvendig eller indvendig aftastning.

Man kan i princippet få magnetringe til nærmest ubegrænsede formater, og da såvel ringe som aftastningsenhed kun har en indbygningsbredde på 10mm, er det en løsning, som fungerer glimrende selv i applikationer, hvor pladsen er meget trang – trods de eventuelle store akseldiametre.

Aftastningen gøres lettere med en relativt stor tolerance over for aftastningsafstand mellem magnetring og encoder, ligesom kombinationen af en stor tilladelig afstand kombineret med encoderens lille formfaktor muliggør aftastning indvendigt i hule aksler. Aflange huller til montage af encoderen letter desuden en optimal aftastningsposition. Begrænsingen ligger i læsehastigheden, som ikke bør overstige 16m/s.

Limes Li50 encoder følger de typiske industrielle standard-pinouts, så Küblers nye encoder kan indgå i eksisterende systemer.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Hans Følsgaard A/S
Automation v. Palle Nielsen
Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Tlf.: 43 20 86 00
e-mail: hf@hf.net
web: www.hf.net

Om Hans Følsgaard A/S:

Hans Følsgaard A/S er grundlagt i 1922 som et teknisk handelshus, og virksomheden fungerer også i dag som leverandør til og teknikpartner for flere tekniske brancher. Hans Følsgaard A/S dækker industriens behov inden for områder som automation, elektronik, el-teknik, kabler, kraftteknik, grøn energiteknik samt telecom.

Virksomheden har hovedkvarter i Den hvide By i Køge foruden et salgs- og support-kontor i Ry. Hans Følsgaards A/S betjener det norske industri- og energimarked gennem datterselskabet HF Danyko i Norge, ligesom et tysk kontor supporterer et stadigt større marked for tekniske løsninger i Tyskland. Samlet beskæftiger Hans Følsgaard 75 medarbejdere.

Mød os på automatikmessen Brøndby, 11. - 13. september, stand B-1202

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Send til en kollega

0.126