23948sdkhjf

Protech fylder 25 år

| Medlemsnyhed | Indrykket af Protech Danmark

Efter 25 år som virksomhed er Protech i dag Nordens største forhandler af 3D-printere.

I slutningen af 1980’erne mødtes Anders Brask og Evald Ottosson på Karlebo, dengang Nordens største forhandler af maskiner og udstyr til industrien. Det var Evalds første arbejdsdag og da han åbnede døren til Karlebo, mødte han Anders som netop havde haft sin sidste dag på jobbet. Herrerne hilste på hinanden og det var her Protechs historie begyndte.

Efter et par års diskussioner mellem Anders og Evald blev frøet til at gøre noget sammen sået. I 1993 grundlagdes Protech med en forretningsidé om at sælge CAD/CAM-løsninger til produktionsvirksomheder.

CAD/CAM dengang og nu
Da Protech blev grundlagt konstruerede virksomheder i 2D-CAD/CAM. 3D-CAD/CAM var noget nyt og unikt som kun få virksomheder havde behov for. Det var primært bilindustrien som drev udviklingen af 3D-CAD/CAM frem. Protech’s første leverandør af 3D-systemet var en amerikansk leverandør ved navn CAMAX. Efter nogle år forsvandt CAMAX fra markedet og Protech søgte videre indtil man fandt den engelske 3D-CAD/CAM-leverandør Delcam.

I 1997 var Protech forhandler af Delcam’s unikke 3D-CAD(CAM-løsning til modelsnedkere og værktøjsmagere. I slutningen af 1990’erne søgte mange af Protech’s Delcam-kunder efter et CAD-system til værktøjsproduktion.

Tilfældigt fandt Protech en fransk softwareudvikler som hedder Missler. Missler havde det unikke CAD-system TopSolid som Protech introducerede i Norden i 1998. TopSolid blev hurtigt et af de mest anvendte CAD-systemer til værktøjskonstruktion.

TopSolid har altid haft en bred palette af specialløsninger til forskellige industrier. I 2006 introduceres en CAD/CAM-løsning til møbel- og specialsnedkerier. Protech har i de seneste 12 år etableret sig som en førende leverandør af CAD/CAM-systemer til specialsnedkerier med omkring 80 nordiske snedkerier som kunder.

Delcam blev i 2015 opkøbt af den amerikanske CAD/CAM-virksomhed Autodesk. Derfor er Protech i dag forhandler af CAD/CAM-systemet fra Autodesk. Protech fortsætter med at søge efter nye CAD/CAM-løsninger til den nordiske industri. Seneste tilføjelse er Autodesk Netfabb som Protech blev forhandler af i 2017. Læs resten af historien her >>

Medlemsnyhed

Indrykket af
Protech Danmark

Kokbjerg 14
6000 Kolding
Danmark
Protech Danmark

Send til en kollega

0.12