23948sdkhjf

TwinCAT Vision - billedbehandling direkte i PLC’en

| Medlemsnyhed | Indrykket af Beckhoff Automation ApS

Beckhoff Automation lancerer en ny styringssoftware, TwinCAT Vision, som integrerer en række billedbehandlingsfunktionaliteter og muliggør billedbehandling i realtid direkte i PLC’en.

Dermed samler TwinCAT alle maskinfunktionaliteter, såsom PLC, motion, robotteknologi, high-end måleteknik, IoT, HMI og vision på en integreret udviklings- og styringsplatform.

Beckhoff Automation har udvidet sin succesfulde TwinCAT-produktportefølje med TwinCAT Vision – en integreret billedbehandlingsløsning, der forenkler ingeniørens arbejde markant, fordi kamerakonfiguration og programmeringsopgaver kan udføres i det velkendte PLC-miljø.

Inden for maskinbygning er billedbehandling i stigende grad et afgørende kvalitetskrav. Dette gælder især i forbindelse med industri 4.0, kvalitetsoptimering og track-and-trace-opgaver. Med TwinCAT Vision er de nødvendige billedbehandlingsfunktionaliteter nu klar som

-PLC-funktionsmoduler på en samlet platform og kan synkroniseres med andre automationsopgaver i realtid.

Funktionsmodulerne kan hentes direkte i et billedbehandlingsbibliotek og kører derefter i TwinCAT Runtime. Dette forenkler hele udviklingsprocessen markant, så Visionapplikationer kan afvikles af PLC-programmøren selv.

Via et standardiseret kamera-interface kan man koble et nærmest vilkårligt antal GigE-Vision-kameraer til – også flere parallelt – og konfigurere og kalibrere disse i TwinCAT Engineering. TwinCAT Vision giver også mulighed for at programmere billedbehandlingslogikken uden brug af eget tool eller programmeringssprog, da Vision-applikationen bliver komplet oprettet i PLC ved hjælp af PLC-programmeringssprog.

Ved separate Visionløsninger skal kommunikationen mellem billedbehandlingen og styringen reguleres på en ressourcekrævende måde. Hertil kommer risikoen for at ydre processer som f.eks. operativsystemet får indflydelse på bearbejdnings- og overføringstiden. TwinCAT Vision løser dette kommunikationsproblem samtidigt med at billedbehandlings- og styringskomponenterne kan kommunikere direkte med hinanden. Da billedbehandlingen foregår på samme realtidsniveau som PLC, afkortes reaktionstiderne. Det giver i sidste ende hurtigere og mere effektive maskiner.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Beckhoff Automation ApS

Birkemose Allé 25
6000 Kolding
Danmark
Beckhoff Automation ApS

Send til en kollega

0.113