23948sdkhjf

Solceller, energiramme og arkitektur

| Medlemsnyhed | Indrykket af Softcontrol ApS

Optimer din energiramme med små nettilsluttede og fuldt skalerbare solcelle anlæg på bare 250W

Når der bygges et nyt hus og kunden har nogle arkitektoniske ønsker afstedkommer det ikke sjældent behovet for et mindre solcelleanlæg.

At montere et solcelleanlæg på taget, vil i mange tilfælde være en billigere løsning, end andre tiltag der kan reducere bygningens energibehov.

Med de standard solcelle anlæg som der findes på markedet i dag, er det af tekniske årsager ofte nødvendigt at montere minimum 5-6 solcelle paneler for at systemet virker optimalt. Dette medfører at solcelle anlægget i nogle tilfælde bliver større end hvad der som minimum kræves af Energirammen og dermed også dyrere end nødvendigt.

Med de nuværende regler, hvor det ikke giver det store overskud at sælge strømmen, kan det være en bedre ide at lave anlægget så lille som muligt eller tænke et hybrid anlæg (Integreret batteri) ind hvor huset så kan bruge hele strømmen uden at levere det til nettet.

Kuafu Aps har valgt at lancere micro invertere fra Enphase til det danske marked. Invertere fra Enphase tilkobles på hvert solcellepanel og det bliver dermed muligt at montere et solcelleanlæg der er nettilsluttet på bare 250Wp. Hver micro inverter monteres under solcelle panelet, direkte på tagprofilet.

Systemet er meget simpelt at montere og kræver basalt set kun 4 komponenter.

En Micro inverter som tilsluttes solpanel
Et AC gummikabel med præmonterede stik som passer til inverter
En endekappe til AC gummikabel
En samlemuffe som forbinder AC gummikabel med et standard installations kabel. 
På en fase kan der tilsluttes 16 stk micro invertere på et AC gummikabel. Inde i gruppetavlen monteres der et standard kombirelæ, type A på 30mA og 10 eller 16A.

Invertere leveres med standard 20 års fabriksgaranti som bryder mod markedsstandarden som er 5 år på invertere. At det teknisk kan lade sig gøre skyldes den mindre effekt og at hver inverter ikke indeholder elektrolytkondensatorer som typisk er den komponent som bestemmer levetiden for en inverter.

Udover den lange garanti, opnår brugeren også et større ydelse på anlægget da hvert panel altid yder optimalt grundet sin egen Maximum power point tracker MPP.

Hybrid anlæg

Til Enphase micro invertere kan der også tilsluttes et Enphase hybrid system som optimerer husets energiflow. Systemet består en en integreret batteri/inverter pakke på 1,2kWh og kan uden problem eftermonteres hvis der er tvivl om behovet fra startet.

Overskudsstyring med Cleverhouse

Som alternativ til hybrid løsning kan der også laves overskudsstyring med en Cleverhouse styring. Denne fungerer ved at den måler produktionen fra solcellerne og sammenligner med husets elforbrug. Er produktionen højere en forbruget kan den tvinge et forbrug igang. F.eks opvarmning af brugsvand, starte ventilations anlæg etc.

For yderligere info kontakt Softcontrol Aps.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Softcontrol ApS

Vodskovvej 135
9310 Vodskov
Danmark
Softcontrol ApS

Billeder & videoer

Enphase_Coupler_LREngage_Cable_Plug_and_Play

Send til en kollega

0.155