Pavillonbyggeri i unik høj kvalitet til skolebrug

| Medlemsnyhed | Indrykket af Ajos a/s

Ajos har gennemført et skolebyggeri i Storkøbenhavn med 46 pavilloner. Lysindfald og støjdæmpning er på et helt unikt niveau.

Når man har særlige behov, skal undervises og have sin dagligdag sammen med andre, der går i specialskole, kræver det meget af omgivelserne. Det har Ajos a/s løst i et 2.000 kvadratmeter stort midlertidigt pavillonbyggeri med 46 pavilloner.

Bygningen er opført i to plan og et lækkert atrium i glas binder bygningen æstetisk flot sammen på midten. Institutionen indeholder en lang række forskelligt indrettede opholds- og undervisningsrum, kontor- og mødelokaler, opbevaringsrum, kreative rum, musiklokale, toiletter, tekøkkener, spisekøkkener og et professionelt industrikøkken, der er indrettet med industriudstyr og -maskiner, hvor fx opvaskeforholdene er at sammenligne med udstyret i en moderne restaurant. Specialskolen indeholder også et teknikrum og et topmoderne vaskeri.

Mange børn har deres daglige gang på de mange kvadratmetre, så der er valgt en løsning med speciel lyddæmpning både inde og ude. På svalegange er lyddæmpningen løst med en række utraditionelle tiltag i midlertidigt byggeri. Eksempelvis er de udvendige svalegange beklædt med troldtekt plader, og der er monteret neoprenplader på svalegangedækket for at reducere støjen.

Knap så utraditionelt er der monteret akustikplader på indvendige lofter og vægge, og de indvendige vægge i atrium er yderligere beklædt med specielle støjabsorberende plader.

- Lyset er også specielt i det unikke byggeri. Vi har gjort rigtigt meget ud af det naturlige lysindfald med placering af ovenlys på strategiske steder og blandt andet flotte siddenicher med flot lysindfald, og der er store vinduespartier i gavlene for at sikre stort og naturligt lysindfald. Nogle steder i byggeriet er lysindfaldet styret med el-styring, der naturligvis er fjernstyret, fortæller afdelingschef Henrik Clausen, Ajos.

Det kunstige lys er intelligent styret med bevægelsessensorer. Det giver visse udfordringer, når der er behov for at mørklægge lokaler i forbindelse med brug af forskellige medier blandt andet på de fastmonterede storskærme.

- Derfor er der installeret fjernbetjening, som ”overruler” automatikken. Det betyder, at lyset kan dæmpes eller slukkes helt, når der er behov for det. I det hele taget er byggeriet indrettet efter flittig brug af diverse elektroniske medier både i selve undervisningen og i fritiden. Der er eksempelvis indrettet ladeskabe til elevernes forskellige former for mobile enheder, fortæller Henrik Clausen.

Ventilationen er meget vigtig for, at alle bevarer koncentrationen, og der er god komfort i lokalerne. Ventilationsanlægget er CO2-styret. Det betyder, at det kan stilles til at øge luftudskiftningen ved en vist CO2-niveau.

- Foruden den lokale trådløse styring, har vi også fjernstyring på anlægget. Det vil sige, at vi hos Ajos kan fjernstyre eksempelvis gulvvarme, og vi kan i det hele taget følge driftsstatus og behov for udskiftning af filte, så vi kan løse opgaverne på eget initiativ via den tilknyttede serviceaftale, fortæller Henrik Clausen.

Det er et byggeri med mange rum og mange detaljer tilpasset brugerne. Foreløbigt skal det stå i tre år.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Om Ajos - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ajos er blandt de absolut bedste på de områder, vi har valgt at specialisere os i: Tårnkraner, semimobilkraner, personhejs og materialehejs, skure, moduler, pavilloner, midlertidige installationer, fx strøm, belysning, afspærring, opvarmning og affugtning samt byggepladsindretning og byggepladslogistik.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Ajos a/s

Godthåbsvej 4
7100 Vejle
Danmark
Ajos a/s

Billeder & videoer

Unikt-kvalitetsbyggeri-med-pavilloner-2-900x600Unikt-kvalitetsbyggeri-med-pavilloner-3-900x600Unikt-kvalitetsbyggeri-med-pavilloner-4-900x600

Send til en kollega

0.141