23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Statisk elektricitet et dyrt men usynligt problem i industrien

Statisk elektricitet kan forårsage problemer både i produktionen og lavere kvalitet på produkterne. Dette problem bliver kun værre, efterhånden som vinteren sætter ind og temperaturerne falder, advarer SMC.

Selskabet tilbyder kunderne en vinterkur i produktionen med en række ionizere, der neutraliserer opbygningen af ​​statisk elektricitet.

Fjern både statisk elektricitet og støv
Kold luft indeholder mindre vanddamp, hvilket betyder, at atmosfæren er mindre ledende og fremmer statisk elektriske forhold. Som reaktion herpå har SMC udviklet en komplet pakke ionizere, som ikke kun tilbyder antistatiske løsninger, men også er velegnede til støvfjernelse og støvopsamling. Alt dette giver reducerede produktionsomkostninger, forbedret ydelse, øget effektivitet samt forbedret sikkerhed.

SMC anbefaler forebyggelse
Salgs- og marketingchef Henrik Bonde Jespersen fra SMC siger: "Dårlig statisk kontrol er stadig et problem for mange, der oplever økonomisk tab på grund af høje afvisningsrater, dårlig produktkvalitet og upålidelige processer. Problemet er der hele året, men de køligere vinterforhold forværrer situationen. Så vi opfordrer vores kunder til at tænke i forebyggelse.

Vores ionizere tilbyder enkle løsninger, der leverer effektiv statisk kontrol til mange slags applikationer. Takket være SMC's globale tilstedeværelse har vores kunder til stadighed fordel af nye, komplette og specialiserede løsninger, så de kan koncentrere sig om mere presserende produktionsbehov."

Stavmodellen til flade og fjerne overflader
SMC's antistatiske produkter omfatter IZS – en stav, der fjerner statisk elektricitet fra både flade overflader og overflader med afstand til staven. IZS40 er tilgængelig i tre forskellige modeller, og en tænd/sluk-funktion gør den meget nem at anvende. IZS41 har en feedback sensor, der giver valget imellem energibesparende tilstand og kontinuerlig neutraliseringsdrift. Dual AC typen IZS42 har reduceret potentiel svingningshøjde på 25 V eller mindre. Den er nem at justere og giver også reduceret vedligeholdelsestid takket være en automatisk balancesensor, der er indbygget som standard.

Blæsermodel uden trykluftforsyning
For dem der søger en ionizer af blæsertypen, er IZF designet til at fungere uden trykluftforsyning. IZF21/31 har en ionbalance på ± 5 V og tilbyder valgfri, justerbare lameller, der bruges til at indkredse arbejdsområdet.

Funktionaliteten er i top med mulighed for automatisk rengøring og flowregulering. For at forhindre fremmedlegemer i at komme ind i motoren, kan man påsætte et filter. Filteret hjælper med at undgå en kortslutning mellem elektroderne. Et støjdæmpet alternativ er IZF10, som indeholder en lyddæmpet model på kun 48 dB (A) og en forureningsdetektor i form af en elektrodenål.

Dysen til de små emner eller lukkede rum
Arbejder man i lukkede rum eller på små emner, bør man vælge IZN dysen, der fjerner både statisk elektricitet og støv. Der er forskellige dyser at vælge imellem til forskellige applikationer - lige fra standard til højt flow.

Indkapsling med bordmodellen
Endelig tilbyder SMC også en fuldt integreret løsning, hvor støv og statiske problemer indkapsles. ZVB-boksen håndterer statisk neutralisering, støvfjernelse og støvopsamling i en enkelt bordmodel ved brug af indvendige ionizere af dysetypen. Andre fremragende funktioner omfatter elektroder, der er nemme at fjerne, udskifte og rengøre samt en valgfri fotoelektrisk, sensorisk reflektionsplade til automatisk detektion af emner.

Læs mere om SMC's ionizere her.

SMC Danmark A/S
Egeskovvej 1
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20763582
P nummer: 1004596862

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048