23948sdkhjf

EnerDry – Tørreanlæg og sukker i en global verden

| Medlemsnyhed | Indrykket af NTI A/S

EnerDry er et lille firma men med store kunder - og har derfor haft brug for nye metoder til at håndtere deres data og tegninger. Hvordan følger et "lille firma" med i et globalt marked?

EnerDry er et ingeniørfirma, der leverer damptørrer-anlæg og rådgivning til primært sukkerindustrien. EnerDrys kunder findes i et bælte rundt om jorden, hvor det er muligt at dyrke sukkerroer, hvorfor firmaet er engageret i både USA, Europa, Rusland og Japan. Firmaet blev grundlagt i 1998 som et enkeltmandsfirma af damptørrerens opfinder, Arne Sloth Jensen, der stadig er firmaets direktør.

Udfordringen – Skalerbarhed og datahåndtering
Firmaets kerne består af 8 ansatte i Virum plus en række faste konsulenter med hvert deres speciale. Filosofien bag firmaet er, at have et så lille primært firma som muligt, men med en stor base af faste underleverandører. Da EnerDry oftest beskæftiger sig med projekter, svinger nødvendigheden for produktion meget, hvorfor denne outsourcing til underleverandører giver mening.

I takt med at firmaet har solgt flere anlæg rundt om i verden, er medarbejderstaben også vokset. Dette betyder at flere medarbejdere med varierende erfaring, nu skal kunne arbejde i samme tegningssystem og fremsøge oplysninger effektivt.

EnerDrys Technical Director, Mads Ravn, fortæller: 

"Da firmaet er vokset generisk, har vi indledningsvis kunne klare os med simple Excel-ark til at administrere tegningsarkivet og med en god portion praktisk erfaring fra de projektledere, der stod i spidsen for de forskellige projekter.

Men efterhånden blev arbejdsbyrden med at genfinde oplysninger, specielt i forbindelse med reservedelssalg til eksisterende anlæg, så stort et detektivarbejde med tilhørende fejlleverancer til følge, at noget måtte gøres ved den nuværende håndtering af tegninger."

Løsningen - Et tegningshåndteringssystem frigiver ressourcer
EnerDry besluttede derfor at implementere dokumenthåndteringssystemet "Vault" til administration af tegninger og andre relevante informationer relateret specifikt til unikke anlæg.

Mads Ravn fortæller:
 
"Denne implementering af et effektivt tegningshåndteringssystem, danner grundlag for fremtidig frigørelse af ingeniørressourcer, samt ordrehåndteringssystem. På den måde sikres firmaets fremtidige effektivitet, så risikoen for fejlleverancer mindskes. Ligeledes muliggøres det at kunne rekruttere projektlederprofiler med en mindre tung konstruktionserfaring, da kvaliteten af tegningsmaterialet er forbedret."

Derudover giver det også en stor fordel i forbindelse med indhentning af tilbud, da flere underleverandører nemmere vil kunne byde ind på opgaverne, hvilket på sigt forventes at gavne firmaets konkurrenceevne.

Mød EnerDry til Industri & Design Forum i Roskilde d. 30. oktober
På årets Industri & Design Forum i Roskilde d. 30. oktober vil Technical Director, Mads Ravn, dele ud af de erfaringer EnerDry har gjort sig i takt med, at de har vokset sig større:

"Processen EnerDry er gået igennem (og stadig er i), er meget typisk for små virksomheder, der vokser. Ressourcerne i specielt mindre virksomheder er ofte begrænsede, og processen skal foregå parallelt med at den primære forretning fortsætter.
På et tidspunkt bliver man nødt til at genoverveje arbejdsgangen for at gøre det mere effektivt og konkurrencedygtigt, ikke kun af økonomiske årsager, men også af hensyn til rekruttering af medarbejdere. "

Læs mere og tilmeld dig Industri & Design Forum gratis her

Gå til EnerDrys hjemmeside


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NTI A/S

Lejrvej 15
3500 Værløse
Danmark
NTI A/S

Send til en kollega

0.146