23948sdkhjf

AVN Teknik præsenterer en ny mini aktuator fra producenten Thomson.

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVN Teknik A/S

Verdensnyhed - mini aktuator (MLA) AVN Teknik lancerer en verdenspremiere under Food Tech messen i Herning d. 13.-15. november 2018.

Thomson har stor erfaring inden for aktuatorer til bl.a. fødevare-, industri- og energisektoren samt landbrugsmaskiner og byggeri. 

Mini aktuator MLA - resultat af ny udvikling
Den enkle udformning af mini aktuatoren MLA betyder et reduceret antal komponenter sammenlignet med andre konventionelle løsninger. Det unikke udviklede motordesign reducerer maskinkompleksiteten og montagetiden betydeligt, hvilket giver en præcis lineær bevægelse, øget hastighed og belastning samt slaglængde.

Der opnås en øget fleksibilitet i justeringen af f.eks. pakkemaskiner, produktionsanlæg, løfteborde, transportsystemer m.m. De mange styringsmuligheder, som du opnår ved ren elektrisk drift, sikrer større præcision, hurtigere skift, nemmere betjening og lavere energiforbrug.

Design
Mini aktuatoren MLA (Motorised Lead screw Actuator) er bygget over en hybrid stepmotor med en monteret lead screw i rustfrit stål. Den roterende spindel fremdriver stemplet.

Den roterende spindel er forsynet med den patenterede ”Taper-Lock” funktion.

Den innovative ”Taper-Lock” teknologi giver mulighed for hurtig afmontering af spindlen fra stepmotoren. Dette giver en enkel og hurtig montage og vedligeholdelse, da traditionelle løsninger ofte er permanent fastgjort til motoren, hvilket gør det svært at montere og/eller vedligeholde delene.

Det unikke ved Thomson’s nye mini aktuator MLA er, at den kombinerer en hybrid stepmotor og en præcisionsspindel i én kompakt og optimal løsning. Det er en enkel og omkostningseffektiv metode til at opnå en præcis lineær bevægelse.

Energi
Mini aktuatoren MLA kan nedbringe produktionsomkostningerne i forhold til pneumatik- og hydraulikløsninger.

Mini aktuatoren MLA er ikke drevet af trykluft, så omkostningerne til den dyre produktion af trykluft forsvinder. Risikoen for udslip af forurenet trykluft i fødevareproduktionen, som udgør en alvorlig fare for både operatør og fødevarer, elimineres.

Vedligeholdelse
Mini aktuatoren MLA kan også nedbringe omkostningerne til vedligeholdelse, da trykluftproduktion kræver flere komponenter, herunder vandudskillere, regulatorer, ventiler og fittings, som direkte anvendes til f.eks. styring af den enkelte pneumatikcylinder.

Den innovative ”Taper-Lock” teknologi giver mulighed for hurtig afmontering af spindlen fra stepmotoren. Dette giver en enkel og hurtig montage og vedligeholdelse, da traditionelle løsninger ofte er permanent fastgjort til motoren, hvilket gør det svært at montere og/eller vedligeholde delene.

Mini aktuatoren MLA kræver minimal vedligeholdelse, hvilket sikrer stabil drift i produktionen. 

Præcision, hastighed og belastning
Mini aktuatoren MLA giver en præcis lineær bevægelse. Anvendelsen af NEMA stepmotorer i byggestørrelserne 8 - 23 i ”single and double stack” giver en lineær opløsning mellem 0,002 til 0,191µ mm. Aktuatoren kan køre hurtigere end pneumatiske cylindre, hvilket skyldes anvendelsen af den højtydende lead screw.
Mini aktuatoren MLA er ideel til slaglængder på op til 64 mm og med belastning op til 1.800N med operationelle hastigheder under 500 mm/s. 

Ideel til fødevareindustrien
Mini aktuatoren MLA konstruktion og design gør denne ideel til fødevareindustrien, da aktuatoren er modstandsdygtig over for korrosion og snavs grundet den stærke overfladebehandling i anodiseret aluminium. 

Ideel til maskinbyggere
Mini aktuatoren MLA høje effektivitet, styrke, hastighed og præcision gør den særdeles attraktiv for maskinbyggere til fødevareindustrien. Aktuatoren kan både reducere maskinstørrelser og materialeforbrug ved konstruktion af nye maskiner, og kan også øge produktionen på allerede eksisterende produktionsanlæg.

Præmieret af Food Tech dommerkomiteen
Mini aktuatorens egenskaber har også imponeret Food Tech dommerkomiteen, som har tildelt verdensnyheden hele 2 stjerner blandt de mange tilmeldte produktnyheder fra udstillerne.

Du finder AVN Teknik på stand J7366.  

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVN Teknik A/S

Dalager 1
2605 Brøndby
Danmark
AVN Teknik A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.12